6 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapHírzónaŐszköszöntés a Természettudományiban

Őszköszöntés a Természettudományiban

Október 4-én, kedden délelőtt tíztől délután három óráig tart a Békabúcsúztató elnevezésű előadás-sorozat a Természettudományi Múzeumban. A rendezvény október 4-6., illetve 11-13. között várja az érdeklődőket.

„Vajon hová tűnnek le a békák és a városban visítozó sarlós fecskék?” Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre keresik együtt a választ az előadók és az ifjú hallgatóság. A múzeumban az óvodások és kisiskolások játékos módon megismerhetik az őszi évszakot, az állat- és növényvilág változásait. Megtudhatják, miért hullajtják el bizonyos fák a leveleiket, miért alszanak egyes állatok téli álmot, miközben más állatok délre repülnek a hideg elől, vagy ébren maradnak a zord tél folyamán.

Az előadások átlagosan fél óra, vagy háromnegyed óra hosszúságúak. A részvételhez előzetes regisztráció és belépődíj szükséges. Emellett az érkező csoportok számára egy-egy őszi mese, vers vagy mondóka szükséges a belépéshez. A kísérőtanárok belépése díjtalan.

A Békabúcsúztató az országos méretű „Múzeumok Őszi Fesztiválja” rendezvénysorozat részét képezi, amely az idei évben hatvankét településen zajlik. A tavalyi fesztiválon százhatvan múzeum több mint kilencszáz programmal vett részt. A múlt évben több mint százezer látogatója volt a különböző programoknak – a szervezők remélik, hogy idén is nagy sikert arat a fesztivál.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő