Őszre hangszerelve – programok a Kodály Központban

Őszi estéken a kivilágított pécsi Kodály Központ lenyűgöző látványt nyújt, hát még milyen élmény belépni a hatalmas „kőcsiga” aulájába, részt venni a páratlan akusztikájú hangversenyteremben egy-egy koncerten! Komolyzene, jazz vagy könnyűzene, a cappella vagy opera, a Kodály Központ október-novemberi repertoárjában igazán változatos műsorokat kínál.

A komolyzene szerelmesei a reformáció 500. jubileumának eseményeit megnyitó ünnepi hangversenyt hallhatnak október 21-én 19 órától a Kodály Központban. A Lutherania Ének és Zenekar & Budapesti Vonósok Johann Sebastian Bach h-moll miséjét adják elő.

Cadence_Press_Photo1
Cadence – Kanada elsőszámú vokálcsapata a Kodály Központban lép fel!

A könnyedebb zenét kedvelők látogassanak el Caramel országos turnéjának pécsi állomására! Október 29-én este 20 órától az énekes-dalszerző Live koncertjén vehetnek részt az érdeklődők. A Fonogram díjas, ötszörös platinalemezes előadó 2005-ben a Megasztár győzteseként került a zenei köztudatba, azóta a zenei élet kiemelt szereplője.

Harcsa-Gyémánt2016
A 15 éves Metronóm Jazz Klub fellépője Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint

Ahogy már megszokhattuk, jeles nemzetközi előadók is gyakran megfordulnak a Kodály Központ színpadán. November 3-án Kanada elsőszámú vokálcsapata érkezik Pécsre! A Cadence már húsz éve az a cappella szerelmeseinek kedvence világszerte. Hogy is kell elképzelni az előadásukat? A rivaldafény kigyúl, a tömeg elcsendesedik és felcsendül négy pompás hang: összetett harmóniák, különleges feldolgozások, mesteri énektudás és szívből jövő szórakoztatás megbabonázó elegye jellemzi az előadást. És mi történik, ha a világsztár csapat mellé egy hazai kedvenc csatlakozik? Ezen az estén a Jazzation is színpadra lép, így valójában két koncertet élvezhetnek a látogatók! A tízéves énekegyüttes Magyarország első számú jazz a cappella együttese, öt nemzetközi díjjal, külföldi és hazai koncertekkel.

Meginvitálhatjuk egy hangulatos pécsi randevúra egy csillagfényes novemberi estén? November 13-án rendezik meg a Pécsi randevú című Operagálát. A világhírű tenor, Plácido Domingo 1993-ban indította útjára az Operalia nemzetközi énekversenyt, melynek két győztese, Elsa Dreisig és Stefan Pop lép a közönség elé a világ legnépszerűbb operaslágereivel a Kodály Központban.

jazzation02
Jazzation

A jazzrajongók sem maradnak program nélkül! A Harcsa Veronika – Gyémánt Bálint duó tart lemezbemutató koncertet november 26-án. Harcsa Veronika énekes és Gyémánt Bálint gitáros a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén voltak osztálytársak. Együttműködésükhöz eddig hat lemez, valamint számtalan külföldi és hazai koncert kötődik. Első duólemezük, a Lifelover Nyugat-Európában is nagy sikert aratott. Ezúttal új, Tell Her című albumukat a Metronóm Jazz Klubban is bemutatják. Az új lemez anyagát Harcsa Veronika zenei ötletei és szövegei nyomán közösen dolgozták ki, majd a végső hangzás megalkotásában a New York-i születésű producer, Jeremy Friedman volt kreatív munkatársuk. A személyes ihletettségű dalok mélységet, felszabadultságot és humort hordoznak magukban. A lemezbemutató koncert közönsége a kortárs jazz és az improvizatív popzene egyedi találkozásának lehet fültanúja.

További információ: ITT!

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés