Parti Galéria: Változások Szabadkán

Az EKF-év kulturális kínálatának igazi kuriózuma volt a Parti Galéria Változások című kiállítás-sorozata, amely az évszakok váltakozásával együtt lélegző, lelket feltöltő programmal várta a közönséget egy esztendőn keresztül, a szemlélődés, a megpihenés élményét kínálván.

Négy egyedi hangú alkotó hozta el akkor legújabb, az adott évszak ihletésére készült munkáit: Földi Péter és Kudor Duka István festőművész, Füzesi Heierli Zsuzsa szobrászművész, valamint Richter Sára textilművész. Mind a négy tárlatot nagyon szerette a helyi közönség, ám most nemzetközi színtéren is bemutatkozhatnak a művek, ráadásul egyszerre.

A szabadkai Képzőművészeti Találkozó Modern Galériában július 23-án 19 órakor nyílik a nagyszabású bemutató, melyet pécsi részről Szalay Tamás, az EKF kulturális igazgatója, a vendéglátók nevében pedig Ljubica Kiselicki, művelődési és oktatási ügyekért felelős polgármesteri tanácsos nyit meg.

A Vajdaság után szeptember 6-tól Budapesten a MONO Galériában, decemberben pedig Brüsszelben láthatják az érdeklődők a Változások című kiállítás-sorozat teljes anyagát.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés