Pattogó ska, fejrázó punk és örök hip-hop

A TEF lassan a végéhez közeledik, ám a közönség legnagyobb örömére nem múlik el nyomtalanul. A szervezők csapata, vagyis a PTE-EHÖK tagjai a legnagyobb hazai zenekarokkal búcsúztatja majd a rendkívüli fesztivált.

A három színpad közül ismét az Élőzenei kapja a nagyobb hangsúlyt csütörtökön, nyolc koncerttel. Többek között az Utazó Punkcirkusz oszlopos tagja és a magyar punk-élet meghatározó csapata, a Hétköznapi Csalódások is fellép este tízkor, rögtön utána pedig a Mystery Gang lép színre, hamisítatlan, vidám rockabilly hangulatot hozva magával.

Az Elektro színpadon a Pécs – szerte ismert C0p teremt jó hangulatot fél tizenkettőtől, hajnali egykor pedig átadja a bulizókat az országos ismertségű Palotainak, akit nemrég a hazai DJ Szövetség Életmű-díjjal jutalmazott zenei munkásságáért. A lágyabb zene kedvelőit a Pajta színpad, pontosabban az Improvokál Társulat, és az egyre sikeresebb pécsi gitárművész, az ifjú Járai Márk várja délután hattól és hét órától.

Pénteken este tízkor a Ska-Pécs ad koncertet az Élőzenei színpadon, a vidám ska földrengető pattogására garantáltan felpörög a legelcsigázottabb fesztiválozó is. Fél tizenkettőtől nyugodtabb, mélyebb vizekre evezhet a közönség a Parov Stelar Band (képünkön) segítségével – az osztrák csapat visszatérő vendégnek számít a pécsi zenei életben. Hajnali kettőkor pedig a populáris műfajt kedvelők vagy nem kedvelők egyaránt régi ismerősként köszönthetik a Hip Hop Boyz tagjait.

A Pajta színpadon nyolckor a Csőke Renáta Quartett fogja elvarázsolni hallgatóságát balladisztikus roma népdalok és a jazz pörgősebb elemeinek keverékével. Kilenckor a quartetttől egy duó veszi át a mikrofont: Roy és Ádám, úgy tűnik, végleg maga mögött hagyta a pop világát, mert az akusztikus zene műfaja rabul ejtette őket – korábbi és mostani rajongóik legnagyobb örömére.

Czimermann Zsuzsanna írása.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés