3 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapAjánljukElvarázsolt csodaváros lett Pécs

Elvarázsolt csodaváros lett Pécs

Elérkezett a harmadik, egyben utolsó napjához a Zsolnay Fényfesztivál. Az első két napon varázslatos fények vették körül Pécset, és a vasárnapi napon még mindez megcsodálható lesz, valamint rengeteg remek programon lehet részt venni reggeltől estig. 

A Sétatéren a Goldie Street Show fellépése kezd délelőtt tíz órától, 11.30-tól pedig Elekes Ányos: Bőröndmesék című darabja egy kis varázslattal, bűvészkedéssel és tánccal szórakoztatja a nagyérdeműt. Este hattól a Fénybütykölde programján készíthetnek saját fényjelmezt az érdeklődők három órán keresztül. A Pátkai Rozina Quintet koncertje hét órától kezdődik, ahol latin jazz muzsikával varázsolja el a rajongókat az énekesnő. Szintén egy zenei fellépés lesz 20.30-tól, a Žagar zenekara jóvoltából. Végül a japán világzene utazó nagykövetei, a Matsumoto Zoku együttese zárja a sort a Sétatéren tíz órától.

A Széchenyi téren humoros spanyol zsonglőrmutatványok indítanak: a Maintomano: Ekilibuá kora este hattól szórakoztatja a pécsieket. A szintén spanyol Circ Bover – Vincles cirkuszművészete 19.30-tól lesz, a Bóbita Bábszínház pedig az Ördögszántotta hegy című szabadtéri játékkal jön 21.30-tól. Tizenegytől a Fatou Gozlan: Sufi Moon szólaltatja meg a szufik szakrális hangszerét indiai dob és lant kíséretében.

Parádés mutatványokból nincs hiány…
Így a zsonglőrködés sem maradhat el

A Művészetek és Irodalom házának Hild udvarán délelőtt tíztől hatig Melegh Andrea selyemfestő kiállítása, a Fénycsapda látogatható, délután háromtól a Varázsóra: varázsoljunk fénnyel című programja esedékes. Babarci Bulcsú előadása 16.30-tól szórakoztatja a résztvevőket, a Miniswing, Pécs meghatározó dzsessz előadói pedig 17.30-kor lépnek fel. A Méhkas Diafestő Workshop este hattól kilencig lesz, az alkotásokat ki is vetítik az épület belső homlokzatára. A Jókai téren a Kajárpéci Vízirevü: A dzsungel könyve című előadása 20.30-tól kezdődik. A Színház téren hét órától a spanyol bohóc Jam: El Métre, majd 20.30-tól a Spirality – Twin Alike újcirkuszi előadása következik. A Múzeumigazgatóság udvarán az Inspirál Zsonglőr és Cirkuszi Játszóházon továbbra is kipróbálható egy kis yo-yo, buzogány, ördögbot és még több zsonglőreszköz is.

A fények városa

A Martyn Múzeum udvarán délelőtt tíztől egyig, és délután három órától Papír Panír Imagináriumban ismerkedhetnek meg a gyerekek a fény szabályszerűségével és szabálytalanságával egy elvarázsolt fénylaboratóriumban. Este a Tron Fényaréna & Galactic Jackson a nyolcvanas évek hangulatát hozza el. A Vasarely Múzeum udvarán fiatal művészek hívják alkotni a közönséget a Meseablak: Árnyszínház keretein belül 21.30-tól. A Csorba Győző Könyvtár Belvárosi Fiókkönyvtárának udvarán kettőtől este nyolc óráig Stoptrükk filmes foglalkozás lesz, ahol az animációkészítés rejtelmeibe lehet bepillantani. A mozi szerelmesei is örülhetnek, ugyanis az Apollóban a Fényévek filmvetítése lesz öt órától.

Hihetetlen mutatványok láthatóak Pécsen

A Nappaliban az éjjeli bulin, a Mélypécs nevű sorozaton a legjobb dj-k közül válogatnak éjféltől, előtte pedig a Punnany Band: Instrumental Session lép fel 21.30-tól, ahol a Punnany élő felállásának összeszokott zenészei garantálják a jó hangulatot és a színvonalas zenéket. Este tizenegykor búcsúzik a Szabadkikötő legénysége is, de még utoljára megfestik a vitorlákat fénnyel, zenével és jókedvvel.

Részletes információkért KLIKK!

Különleges alakzatok is megjelentek az épületeken
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő