Pécs-I-Karma: három napig dübörög a rock

Tucatnyi dj és ugyanennyi pécsi együttes repeszti majd a ZION falait február 16-18. között az első ízben megrendezendő Pécs-I-Karma könnyűzenei fesztiválon. A szervezők azt remélik, hosszú távon is életképes lehet egy olyan nagyszabású és sokoldalú, többnapos zenei esemény, amely az egyre komolyabb közönségbázissal rendelkező, pécsi kötődésű zenekarokra épül.

– Akár egy hónapig tartó fesztivált is rendezhettünk volna, olyan sok pécsi banda jelentkezett a felhívásunkra – mondta el Horváth László főszervező a szerdai sajtótájékoztatón –, a koncertekre pedig akkora az előzetes érdeklődés, hogy telt ház várható. Mivel a Zenész Ifjúsági Otthon rendezvénytartási engedélye 640 fő befogadására szól, ezért a belépők elővételben kaphatók. Beigazolódni látszik tehát merésznek tűnő ötletünk, miszerint oly erős városunkban a könnyűzenei élet, hogy fölfűzhető rá egy rangos fesztivál. Kizárólag itt élő vagy innen elszármazott muzsikusok, formációk és dj-k lépnek föl a három nap alatt, a ZION két koncerttermében.

A csütörtök lesz a lemezlovasoké, akik este tíztől hajnali négyig keverik a zenét. Pénteken a kemény metáltól a klasszikus rockon át a punkig megannyi stílusban játszanak a bandák, köztük a HétköznaPI CSAlódások, a SKA-Pécs és Rudán Joe két formációja. Szombaton a populárisabb könnyűzene képviselteti magát egyebek mellett a csupa csajos Rokokó Rosé együttessel, a Psycho Mutantssal, a 30y-nal, de fellép a Punnany Massif és a Zagastic is. Exkluzív műsorral készülnek valamennyien, Beck Zoliék (képünkön) például külön fúvós szekcióval rázzák fel koncertjük programját.

S hogy ezúttal az ötlettől a szervezésen át valóban minden pécsi lesz, bizonyítja az is, hogy a könnyűzenei karnevál logóját Szakonyi Balázs pécsi grafikus tervezte, kabalafiguráját pedig Gróf Balázs képregényrajzoló találta ki. E vidám szőrmókot a közönség nevezheti el, ha szavaz a rendezvény Facebook-oldalán.

Hirdetés