5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapKultZónaIdén is szamárság lenne otthon maradni!

Idén is szamárság lenne otthon maradni!

Hogy lehet egy végtelen papírszalagon utazni Óperencián innen és túl? Milyen egy gólyalábas vándormuzsikus, aki csodapikulást keres? Kik azok a Pizsamátorok? Ez is kiderül a közel 100 program során az ingyenes Szamárfül Fesztiválon! Halász Judittól az Alma zenekarig, vívástól a trambulinig, kézműves foglalkozásoktól a színházig sok-sok játék, kaland és élmény várja a családokat augusztus 19–21. között, a Zsolnay Kulturális Negyedben!

11O26A0306 copy
A nyári szünet végén mindenkinek kijár még egy hatalmas móka

Mindhárom nap délelőtt 10-től egészen estébe nyúlóan számtalan programon vehetnek részt az érdeklődők: kreatív- és sportfoglalkozások, zenés, bábos, színházi előadások, szuper gyerekkoncertek, no és egy vadonatúj csúszda várnak Sanyi csacsi barátaira!

A különböző kézműves műhelyekben a család minden tagja együtt alkothat például pólót, saját tervezésű ékszert, papírhangszert, vagy éppen saját animációt. Lesz kreatív játszótér, interaktív mesejáték, robotépítés, Mosolyország játszóház és katalán utcai játékokat is kipróbálhatnak az érdeklődők.

Melyik gyerek ne akarna indián lenni? Az Indiánok földjén programon megismerkedhetnek az amerikai indiánok művészetével és a tájakkal, ahol éltek. Készíthetnek indián használati tárgyakat és persze mindenki kap indián arcfestést is, hogy valóban megelevenedjen a mesés vadnyugat!

A kalandokat kipihenhetik a lurkók a színházi előadásokon. A Kolibri Színház előadásában látható a Vitéz László Automata című darab, a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház pedig a Brémai muzsikusokat adja elő, de sok bábszínházi, sőt, csecsemőszínházi előadás is lesz a fesztivál alatt.

A Misina Természet- és Állatvédő Egyesület jóvoltából lesz kisállat-simogató, a gyerekek találkozhatnak kutyákkal, törpedisznókkal, parasztudvar állataival, baromfikkal és patásokkal és galambbemutatót is láthatnak!

Az első nap sztárvendége Halász Judit, aki 17 órától mutatja be lemezés, mely 2015-ben az év gyeremekalbuma lett és megkapta a Fonogram Magyar Zenei Díjat is. Augusztus 20-án 17.30-kor az Alma zenekar lép színpadra, de kiemelkedik még a Rutkai Bori Banda Pizsamátor – Mesekoncertje is.

AlmaEgyüttes02_EZZZ
Az Alma zenekar koncertjén biztosan felcsendül a Ma van a szülinapom is

Nemcsak a gyerekeknek kínál programot a Szamárfül: lesz jóga a fűben, Maminbaba – Hordozós latin fitness (szórakoztató anyacsinosító), gyógytorna és egészségügyi szűrőbusz. A fesztivál ideje alatt egyet fizet, kettőt kap akcióban vásárolható Örökség jegy a ZsÖK NKft. Infopontjain, amivel megtekinthetők a Zsolnay Kulturális Negyed látnivalói, a pécsi világörökségi helyszínek és a Középkori Egyetem.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő