10 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapKoncertPécsi fiatal is a legjobb 12 között!

Pécsi fiatal is a legjobb 12 között!

Az első elődöntővel folytatódik a Fölszállott a páva 5. évada péntek este, amelyben Kőhidi Máté Péter, pécsi zenész is fellép.

A Fölszállott a páva új évada október 27-én kezdődött. Az MTVA és a Hagyományok Háza közös műsorában továbbra is 4 kategóriában állnak a zsűri elé: énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncos párok; néptáncegyüttesek.

A területi válogatókról 48 produkció jutott tovább az elődöntőkbe, melyeket november 17-től élőben sugároz a közmédia. Az elődöntőkben minden kategóriából 3-3 produkciót láthatnak a nézők.

Az első elődöntőben mutatja be produkcióját a pécsi Kőhidi Máté Péter is, aki a területi válogatón kavalon (népi fafúvós hangszer) adott elő moldvai öves dallamokat. A 16 éves pécsi fiú kezébe édesapja már a születésekor egy furulyát nyomott. 8 éve klarinétozni is tanul, olykor kikacsingat könnyedebb műfajok felé.

Kőhidi Máté Péter válogatói produkcióját ezen a linken lehet megnézni.

A középdöntőket december 15-én és 22-én, a döntőt december 29-én rendezik, ahol a 4 kategóriagyőztes mellett a közönség is kiválasztja 2017 legjobb produkcióját.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő