5 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaMetallica-dalok élőben, pécsiektől

Metallica-dalok élőben, pécsiektől

Október 30-án, vasárnap este fél kilenckor a pécsi Triton zenekar, tíz órakor pedig a Metallust ad koncertet az Ifjúsági Ház Billentyű klubjában. Kapunyitás nyolc órától.

A koncerten éjszakába nyúlik a metal, elhangzanak a legjobb szerzemények – olvasható a Metallust együttes honlapján. Az ország legrégebbi Metallica Tribute zenekar a koncertre tizennégy szerzeményt választott ki terjedelmes repertoárjából – köztük olyanokat is, amelyek igen ritkán kerülnek a nagyközönség elé.

Az együttes a kilencvenes évek végén alakult azzal a céllal, hogy a tagok kedvenc zenéinek feldolgozásait játszhassák. A kezdeti útkeresés után, az ezredforduló táján kialakult a mai felállás és koncepció. Tagok: Balogh Péter (ének), Cselényi Ferenc (gitár), Révész György (gitár), Révész Péter (basszusgitár) és Szende Balázs (dob). Időnként csatlakozik a csapathoz Kovács ’Cliff’ Péter billentyűs is – a hatfős felállás esetén a jól ismert Metallica-szerzemények szimfonikus átiratban is hallhatóak.

A tribute zenekar előtt az ezredfordulón alakult pécsi zenekar, a Triton játszik. Repertoárjukban főként régi Pokolgép- és Ossian-szerzemények hallhatóak. Az együttes az elmúlt évek során rengeteg változáson és tagcserén ment át, mostani felállása már három éve változatlan A négyfős formáció idén nyáron hatalmas sikert aratott a siklósi Végen Van Fesztiválon – így nem érdemes kihagyni vasárnap esti fellépésüket sem.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő