Pécsre érkezik a Szepesi Freund kiállítás

Szepesi Freund Lajos (1893-1957) egykori görcsönyi molnár és rajzoló életművének állít emléket az a kiállítás, amely március 11-étől a görcsönyi ÁMK Művelődési Ház után a Janus Pannonius Múzeum Modern Magyar Képtárában (Pécs, Papnövelde utca 5.) is megtekinthető.

A Janus Pannonius Múzeum az alkotó életművéről már több alkalommal és többféleképpen megemlékezett. Szepesi Freund A művészet „Béke kertje” – „Konzílium a világ betegágyánál” című, 1949-ben készült ceruzarajza ihlette A Kávéházi esték pécsi műbarátoknak című sorozat beszélgetését 2015 decemberében, 2016. február 6 – március 6. között pedig a görcsönyi ÁMK Művelődési Házban rendezték meg a művész életmű kiállítását.

2016. március 11-én, pénteken 13 órakor a Modern Magyar Képtárban (Pécs, Papnövelde utca 5.). megnyíló kiállításon Szepesi Freund Lajos 30 – természetet, illetve baranyai, görcsönyi tájakat ábrázoló – műalkotását csodálhatjuk meg. A kiállított anyag részben a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum, részben a pécsi Janus Pannonius Múzeum gyűjteményéből származik. A tárlat látogatói preparálót is vásárolhatnak.

A március 11-i megnyitón a vendégeket W. Müller Judit igazgatóhelyettes (JPM) köszönti, a kiállítást rendezte és megnyitja: Nagy András esztéta, a Janus Pannonius Múzeum főmuzeológusa. A tárlat 2016. március 11-től április 3-ig tekinthető meg, hétfő kivételével naponta 10-től 18 óráig.

Hirdetés