8 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapAbszolút PécsPécsre jön az Aida-musical

Pécsre jön az Aida-musical

Országos turnéja egyik állomásaként érkezik a baranyai megyeszékhelyre november végén Elton John és Tim Rice musicalje, az Aida. A szenvedélyes szerelmi történet parádés szereposztású, látványos előadásban elevenedik meg.

Ha Aida, akkor immár nemcsak Verdi, hanem Elton John is eszébe juthat a közönségnek. Igaz, valószínűleg más-más nemzedéknek. De haladni kell a korral – vallják a szerzők, s a mai közönséghez, főként a fiatalokhoz a musical műfaja sokkal közelebb áll, mint az opera.

A zenei világ két lovagja, Sir Elton John és Sir Tim Rice Aidája szép Broadway-sikerszériát ért meg: több mint ezernyolcszázszor játszották, közel 2,5 millióan látták, Grammy-díjas CD-jét egymillióan vásárolták meg világszerte, maga a produkció négy Tony-díjat kapott.

A musical magyarországi bemutatóját 2007-ben Szurdi Miklós rendezte, s ő állította színpadra azt a megújult előadást is – sztárszereposztásban, Oláh Ibolyával, illetve Mahó Andreával a címszerepben –, amely november 25-én 19 órakor Pécsett, a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban lesz látható, egyebek mellett Szerényi László (Radames), Xantus Barbara (Amneris), Kolos István (Fáraó) és Quintus Konrád (Amonasro) közreműködésével.

Az egyiptomi hadvezér és a fogságba esett, rabszolgaságba kényszerített núbiai hercegnő tragikus szerelmi történetéből látványos produkció született. Vezető koreográfusa Bakó Gábor, a szcenika Borbás Mihályt dicséri, zenei vezetője és karmestere Döme Zsolt. Jegyek az Interticket irodáiban válthatók.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő