5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaPeet: könnyed rock a nyári szélben

Peet: könnyed rock a nyári szélben

Csütörtök este nyolckor a lép fel a Sétatéren, a nemrég „tagfrissítésen” átesett át csapat koncertjük egyszerre lesz újszerű, megszokott dalaikkal.

A Peet ezredfordulós megalakulása óta rengeteg változáson ment át, tagjai bátran kísérleteztek az alternatív műfajokkal és azok keresztezésével. Az olykor vakmerő vállalkozások végül a „pure rock” világához vezettek.

Kellemes és könnyű, sallangmentes, ugyanakkor erőteljes, emlékezetbe vésődő dallamok alkotják a PEET szerzeményeit. A zene mellett a dalszövegek is mellőzik a sematikusságot. Három album és évi harminc – ötven fellépés gondoskodik arról, hogy a rajongók hosszú idő után is ismerősként köszöntsék a tagokat.

Az együttest jelenleg az alapító Matisa András (gitár, ének), régi – új tagként Lórisz Csaba dobos, valamint Auth Viktor gitáros és Darvas Előd basszusgitáros alkotja. Négy zenész négy különböző zenei úttal a háta mögött: sokak szerint ez az, ami igazán kiemeli a csapatot a nagy többségből. Stílusok keveredése, amely végül a rock tisztaságában teljesedett ki.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő