Pesten hódít a Pécsi Balett

Miképp őrizhető meg az emberség egy embertelen rendszerben? – teszik fel a kérdést a Pécsi Balett táncművészei a Száll a kakukk fészkére című táncszínházi előadásukban, amelynek budapesti bemutatóját kiemelt érdeklődés és óriási siker kísérte február 24-én a Müpában, a Nemzeti Táncszínház szervezésében.

A Pécsen nagy sikerrel futó érzelemgazdag előadást Vidákovics Szláven rendezte, a koreográfiát Vincze Balázs készítette. Ken Kesey kultikus regényének táncszínházi adaptációjához Kovács Benjámin zeneszerző eredeti kompozíciója teremt feszültséggel teli atmoszférát, a díszletet és a jelmezeket Fenyő Péter tervezte. McMurphy: Tuboly Szilárd, Bromden főnök: Koncz Péter, Ratched nővér: Kócsy Mónika.

Mandarin_(c)_CAFe_Budapest_Janos_Posztos_13

Sanghaj után ismét budapesti színpadon a Pécsi Balett A csodálatos mandarin előadása. Bartók klasszikusát március 4-én az Erkel Színházban megrendezésre kerülő Pas de Trois ’17 – esten láthatja a közönség. A Bartók-év keretében a CAFe Budapesten bemutatott produkció koreográfusa ugyancsak Vincze Balázs. A díszletet Szendrényi Éva, a jelmezeket Németh Anikó (Manier) tervezte.

A mandarin szerepében Koncz Pétert láthatják, Mimit Ujvári Katalin táncolja. Hangfelvételről közreműködik a Nemzeti Filharmonikusok. A Magyar Nemzeti Balett szervezésében zajló találkozónak immár ötödik éve állandó fellépője a Pécsi Balett.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés