Plazmatikus újdonságok a pécsi Cellában

A három klasszikus halmazállapoton kívül (légnemű, folyékony, szilárd) létezik egy negyedik is, a plazmaállapot. A plazma, mint a csillagok alkotóeleme, a leggyakoribb anyag a világegyetemben.

Belső szerkezetét tekintve leginkább egy olyan mágneses erőtérként írható le, melyben a részecskék szabadon mozogva kölcsönhatásba lépnek egymással. E különleges alakzat ihlette Romvári Márton képzőművész legújabb munkáit, melyeket Az anyag negyedik halmazállapota című, szeptember 18-ig nyitva tartó kiállítás tár a közönség elé a Cella Septichora Látogatóközpontban.

Az alkotó 1975-ben született Budapesten, 2001-ben diplomázott a Képzőművészeti Egyetem festő szakán. Számos egyéni és csoportos kiállításon vett részt, 2002-ben a pécsi Közelítés Galéria adott otthont Asztal című tárlatának. Most bemutatott, zömében idén nyáron készült, több mint harminc műtárgyát egy különleges, dobozra vetített animáció egészíti ki. ,,Festményeimen kívül néhány térbeli művel is készültem, amiben az egykori spirituális tér inspirált” – vallja a művész.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés