A Nagy Alma szerelmesei

Hétfőn este nyolckor az Uránia Filmszínházban a ,,New York, I Love You” című, francia és amerikai koprodukcióval készült filmet vetítik.

A film betekintést nyújt az Egyesült Államok egyik legnyüzsgőbb és leghíresebb városának életébe. New York sohasem alszik, mindig lüktet, mozog, él – ezt a vibrálást a város lakói és átutazói teremtik meg. Az emberek keltette rezgés legjava pedig a sokarcú szerelemből fakad.

Egy gimnazista forró kalandja egy tolószékes lánnyal a szalagavató bálon, a menyasszony felajánlkozása az indiai üzletembernek, vagy az író találkozása az utca hölgyével – röpke kalandok sora, amely betekintést nyújt a szerelem lényegébe.

A rövidfilmes összeállítás különlegessége a tíz rendező és az a tizenöt veterán színész, akik kötődnek a Nagy Almához. A stáblistán szerepel többek között Eli Wallach, Orlando Bloom, Ethan Hawke, James Caan és Hayden Christensen neve is. Natalie Portman nemcsak a kamera előtt tevékenykedett: rendezőként egy hajdani házaspár gyerekközpontú viszonyát vitte vászonra.

Czimermann Zsuzsanna írása.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés