Pünkösd: nyitott pincék napja

Május 27-én, vasárnap Palkonyán várja a borkedvelőket és érdeklődőket a „XVIII. Pünkösdi Nyitott Pincék” elnevezésű, félnapos rendezvény.

A rendezvény során a palkonyai borászok boraik legjavából kínálnak kóstolót a résztvevőknek. A pincészetek délelőtt tizenegytől este hétig várják a kortyolgatni vágyókat. A félnapos rendezvény ideje alatt kézműves kirakodó vásár, játszóház, pónilovaglás és számos büfé várja a látogatókat.

Délután egykor kezdődik a focipályán a Lovas- és Íjásztalálkozó a siklósi Apró Paták Sportegyesület jóvoltából, a szervezők ingyenes lovaglási lehetőséget biztosítanak. Ugyanekkor nyitja meg kapuit a faluházban Szipl Mara textiltervező és rajztanár „Mese, mese 40.” című kiállítása, valamint a palkonyai gyermekrajzokból és festményekből álló tárlat.

A Malom parki színpadon délután kettőkor a Bartók Béla Férfikar lép fel, majd háromnegyed háromkor a villányi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület gyermektáncosai követik őket német dalokkal, táncokkal és játékokkal. Fél négykor a MárkusZínház lép színpadra a „Mátyás király szárnyai” című előadással. Öt órától a Vivat Bacchus Énekegyüttes bordalai, fél héttől pedig a Baraka együttes ősi szkíta-hun-avar-magyar világot idéző szerzeményei hallhatóak majd. Este kilenckor a Póker Együttes utcabálja zárja a rendezvényt.

Vasárnapi pécsi programok:

Sárkánytangó: Dunavölgyi Judit textilművész és -tervező kiállítása
Tudásközpont, Csorba Győző Megyei Könyvtár, nyitva tartás: 8:00-20:00

Gebauer Ernő emlékkiállítás – Dómmúzeum, nyitva tartás: 9:00-17:00

DLA 2012 – Pécsi Galéria, vasárnapi nyitva tartás: 12:00-18:00

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés