Rangos díjat nyert a Zsolnay-negyed

A IV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton I. díját nyert a Zsolnay-negyed. A pályázatot a legnagyobb nemzetközi ingatlanfejlesztési társaság nevében (FIABCI), annak hazai tagozata a FIABCI Magyarország és a Magyar Ingatlanszövetség közösen írták ki, a hazai beruházások népszerűsítése és megismertetése érdekében.

A Zsolnay Kulturális Negyed pályázatát, a beruházás projektmenedzsment feladatait ellátó Pécs Városfejlesztési Nonprofit Zrt. nyújtotta be. A pályázat értékelésében ez áll:

„A Zsolnay Kulturális Negyed Közép-Európa legnagyobb barnamezős fejlesztése, ahol az értékek megőrzésével és a kor szelleme szerinti hasznosításával hazánk egyik legsokoldalúbb, építészetileg egységes, legvonzóbb kulturális terét sikerült létrehozni.”

A Zsolnay Kulturális Negyedet a hazai ingatlanfejlesztési szakma prominens tagjaiból álló zsűri 27 versenyző közül találta a legalkalmasabbnak a Nívódíj elnyerésére. (Második helyen a tatai Platán Restaurant & Café, Platán Várárok Vendégház, harmadik helyen pedig a sopronbánfalvai Pálos- Karmelita kolostor végzett.)

A Csaba Kata, Herczeg László, Pintér Tamás János által tervezett, az Európai Unió és Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata által finanszírozott, a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. – Magyar Építő Zrt. alkotta Konzorcium kivitelezésében megvalósult, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. üzemeltetésében működő Zsolnay Kulturális Negyedet nem csak a szakmai zsűri, hanem a pályázók (versenytársak) is a legjobbnak látták, így az első díj mellett a beruházás egy különdíjat is nyert.

A FIABCI pályázatain az Európa Kulturális Fővárosa program beruházásai eddig is sikeresen szerepeltek:
a 2011-es esztendőben a Kodály Központ a szakmai zsűritől II. díjat kapott, illetve a koncertközpont elnyerte a pályázók által adományozható különdíjat is.
a nemzetközi FIABCI nívódíj pályázaton pedig szintén második helyet ért el középület kategóriában a Kodály Központ 2011-ben.

A XIV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat I. díját és különdíját 2012. december 4-én, 11 órakor vette át Nagy Csaba Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere és dr. Merza Péter a projektet lebonyolító Pécsi Városfejlesztési Nzrt. vezérigazgatója.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. bízik benne, hogy a város előtt álló következő nagy volumenű beruházásokkal (pl. állatkert) is eredményesen részt vehet a Magyar Ingatlanszövetség és a FIABCI Magyar tagozata által meghirdetett pályázatokon.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés