5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapAjánljukRápörögtek az új Star Warsra a pécsiek!

Rápörögtek az új Star Warsra a pécsiek!

December 14-én érkezik az új Csillagok háborúja-film, Az utolsó Jedik, Pécsett  – a mozitermek foglaltsága alapján – kimondható, hogy a lelkesedés láthatóan nagy a film iránt. Ezt bizonyítja az is, hogy több városi programot is szentelnek a filmsorozat rajongói számára.

A tavalyi és a tavaly előtti őrületes pécsi Csillagok háborúja-láz szintjét simán eléri, de meg nem ugorja azt az a várakozás, ami a legújabb, idei Star Wars-filmet, a december 14-én érkező Az utolsó Jediket övezi. A pécsiek tehát idén is érzik az Erőt, és tisztességesen befoglalták a mozitermeket. Mutatjuk is mennyire pörögtek rá a várva várt filmre a városban élő rajongók.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=fTvkt9LY5-0″]

Az Uránia mozi, igazi premiermoziként már a december 14-ei „hivatalos” bemutató előtt egy nappal elkezdi vetíteni a filmet. Erre a december 13-ai, 19 órás vetítésre alapvetően szinte minden hely elkelt. Azok, akik a premier előtt akarják látni a filmet, már csak igen kényelmetlen, nyakfájdító első soros helyekre tudnak majd ülni.

Az Urániában a premier előtti szinkronos vetítésre már nem nagyon akad jó hely (november 27-ei állapot , 14.00)

Nekik érdemes várniuk, hiszen decemberben az Urániában rengeteg lehetőségük lesz jobb helyekről, kellemesebb szögekből nézni Rian Johnson filmjét, a moziban ugyanis december 27-ig akár naponta négyszer is lemegy majd a mű, szinkronizálva, eredeti nyelven, három (ezen lesz a hangsúly) vagy épp két dimenzióban. A nem semmi Jedi-maraton részletes menetrendje itt található.

Az eredeti nyelvű premier előtti vetítésre még akadnak jegyek az Urániában

Hasonlóképpen telefoglalták már a kertvárosi plázamoziban is a premier előtti vetítés időpontjait. A december 13-ai 19 órás nagybetűs Eseményre már csak az első pár sorban van hely, akárcsak az Urániában. A premier előtti vetítések két teremben is mennek itt. Egy teremben 19.30-kor feliratosan, „kétdében” megy a film, egy másik teremben pedig szinkronizáltan 19 órakor. Csütörtöktől, december 14-től pedig 7-8 időpontban, több teremben egyszerre megy majd Az utolsó Jedik minden változatban, csak győzzünk választani.

A Cinema City premier előtti foglaltsága is impozáns (november 27., 14.00)

A belváros művészmozija, az Apolló is programjára tűzi a legújabb Csillagok háborúját a premier napjától. Ahogy azt már a mozitól megszokhatták a pécsiek, itt főként feliratosan fog menni a film egy héten át minimum. Főleg persze azokra számítanak, akik nem szeretik a multiplex-mozik hangulatát, akik inkább a kis termeket preferálják, és nem akarnak a háromdimenziós látvánnyal törődni. Az időpontok egyelőre az Apolló honlapján még nem láthatók, érdemes ezért figyelni, hogy a lehető legjobb helyeket ne kapkodják el.

Nemsokára láthatjuk!

Minden évben piros betűs alkalom december közepe a messzi-messzi galaxis pécsi rajongóinak, és nem csak azért, mert ekkor érkezik menetrendszerűen az épp aktuális új Csillagok háborúja, hanem azért is, mert ekkor a pécsiek beindulnak, és komoly Star Wars-maratonokat rendeznek. Így lesz ez idén a Szenesben is, ahol a sorozat kemény-magos imádói december 7-én egy igazi, szó szoros értelmében vett Erő-próbára vállalkozhatnak. Délelőtt 10 órától ugyanis az egyetemi klubban kronológiai sorrendben levetítik az összes Csillagok háborúja-filmet! Az ébredő Erőt, a hetedik filmet a sorban, a terveik szerint december 14-én Az utolsó Jedik premierjének napján vetítik majd.

A pécsi Cinema City is kijátssza a maraton-kártyát december 13-án 15.30-tól, bár jóval kisebb léptékben. Az ébredő Erőt és Az utolsó Jediket nézhetik itt meg egymás után a filmek szerelmesei szinkronizáltan és három dimenzióban, amiben a szép az, hogy ha valaki erre a kombinált vetítésre vált jegyet, akkor előbb láthatja a legújabb filmet, mint azok, akik a „sima” premier előtti vetítésre foglaltak helyet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő