5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapAbszolút PécsRégmúlt a mában: kiállítás a Cellában

Régmúlt a mában: kiállítás a Cellában

Csütörtök délelőtt tizenegy órakor megnyitja kapuit a Mélyben rejlő titkok – Tapintható történelem című fotókiállítás a Cella Septichora Látogatóközpontban.

Wieslaw Majka lengyel fotóművész munkásságának egyik jelentős állomását mutatja be a rendkívüli tárlat. A fotósorozat Krakkó régi piacterének feltárását követi nyomon az ásatások kezdetétől egészen a leleteket bemutató múzeum megnyitásáig.

A Krakkó főtere alatt rejtőző emlékmű a mai napig a történelemkönyvek fontos szereplője mint középkori kereskedelmi csomópont. Ez a történelmi adat, illetve a XI-XIV. század közti időkből származó leletek alátámasztják a krakkói múzeum és a fotókiállítás hírnevét egyaránt.

A szervezők és kiállítók főként a történelem, azon belül is a lengyel kultúra iránt érdeklődőkre, valamint a fotóművészet szerelmeseire számítanak, de természetesen a tárlat mindenki előtt nyitva áll. Krakkóban interaktív formában tekinthették meg a látogatók – az ígéretek szerint a fotósorozat a helyi érdeklődőket is különleges élményben részesíti majd.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő