8 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapAbszolút PécsRoma fesztivál a POSZT-on

Roma fesztivál a POSZT-on

Roma fesztivál kapcsolódik külső programként a Pécsi Országos Színházi Találkozóhoz (POSZT); a Színes Kavalkád ezúttal a nők helyzetével foglalkozik keddtől csütörtökig.

A pécsi Színes Gyöngyök Egyesület harmadik alkalommal kapcsolódik programsorozatával a POSZT-hoz. 2009-ben a roma hiedelmekkel és hitvilággal foglalkoztak, tavaly az Európa Kulturális Fővárosa program keretében a Romának születtem kérdést járták körbe.

Az idei háromnapos programsorozat a roma nők családi, társadalmi helyzetét helyezi előtérbe. Kedden délután a témáról ismert roma művésznők, szakemberek, kutatók beszélgetnek, és erről szól az esti irodalmi est, filmvetítés és a Sufni Cult Caféban nyíló fotókiállítás is.

Szerdán kora délután gyermekprogramokkal várják a szervezők az érdeklődőket a Kossuth téren, és itt nyílik a romák világának képeit, arcait bemutató Aroma című vándorkiállítás is. Este hatkor a sétatéri POSZT színpadon a Tollfosztás című színdarabot adják elő roma színészek. Csütörtökön délután kettőtől este nyolcig ugyanitt hagyományőrző roma népzenei és tánccsoportok lépnek fel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő