Sajtódíjat kapott a Pécs TV főszerkesztője

A Pécsi Tudományegyetem Szenátusa 2000 óta minden esztendőben odaítéli a Pécsi Felsőoktatásért Sajtódíjat, mellyel elismeri egy-egy médiamunkatárs szakértelmét, odafigyelését, lelkiismeretes munkáját, amivel hozzájárult az intézmény hírnevének öregbítéséhez. Idén a Pécs TV főszerkesztőjének, Mokos Tibornak ítélte oda a díjat az egyetem legfőbb döntéshozó testülete.

Immár több mint tízéves hagyomány a Pécsi Tudományegyetemen az Adventi sajtószalon, melyen lehetőség nyílik az egyetem vezetésének a sajtó munkatársaival kicsit kötetlenebb hangulatban, „ráérősebben” is beszélgetni, nem úgy, mint a villáminterjúk vagy protokoll-események során készítendő riportok esetében. Idén ennek a rendezvénynek a Dr. Halasy-Nagy József Aula adott otthont.

Mokos Tibor, a Pécs TV főszerkesztője

Az eseményen hirdették ki az idei Pécsi Felsőoktatásért Sajtódíjat, melyet Mokos Tibor nyert el, aki a Pécs TV főszerkesztőjeként az elmúlt években számos egyetemi eseményről számolt be a városi televízió híradóiban, illetve mutatott be a PTE kötelékébe tartozó érdekes személyiségeket magas színvonalú magazinműsoraiban.

Mokos Tibor nyár vége óta – ahogy ő fogalmaz – egy makacs betegséggel küzd, emiatt nem tudott részt venni a díjátadón. Köszönetét levélben fejezte ki, amit az egyetem sajtóreferense olvasott fel.

“Nem elég rászolgálni, visszamenőleg is ki kell érdemelni, méltónak kell maradni a díjhoz. Sajnos jelenlegi egészségi állapotom, ami a díjátadó ceremóniájától is távol tart, illetően betegségem hosszú távú prognózisa nem tartalmaz garanciákat a jövőre nézve. Így arra sem, hogy jövőbeni munkásságommal is visszaigazolhatom majd a díjat, amelyre Ön, illetve Önök, jelen teljesítményem alapján méltónak találtak. Bízom benne, hogy mégsem kell majd soha azt érezniük, hogy nívós elismerésük méltatlan kezekbe került. Ebben a reményben mondok köszönetet és kívánok Önöknek fontos munkájukhoz erőt, kitartást és teremtő invenciót” – írta levelében Mokos Tibor. A díjátadó után Mokos Tibor elmondta: a díjat nem személyes, neki szóló kitüntetésnek, hanem egy csapatmunka elismerésének, kollégáinak is szóló köszönetnek tekinti.

Az egyetem első embere, Bódis József megköszönte a sajtó idei munkáját, az egyetemhez való lojalitását, s röviden összefoglalta a PTE idei eredményeit. Kiemelte a két nagyberuházást, vagyis a tudomány szolgálatába állított Szentágothai János Kutatóközpontot, és a 400 ágyas klinikai tömböt, melynek a közelmúltban végre megkezdődhetett a rekonstrukciója. Így most már valóban minden adott ahhoz, hogy egy, az ott dolgozó munkatársak szakértelméhez, az egyetemhez és Pécs városához méltó egészségügyi központ jöhessen létre 2014 nyarára, amely korszerű infrastruktúrával, és a jelenleginél jóval magasabb komfortszintű ellátással biztosítja az egészségügyi szolgáltatásokat.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Őszintén gratulálok Tibor elismeréséhez. Tévés beszélgetései, riportjai példaértékűek. Természetes, közvetlen (de nem “haverkodó”!), tiszteli beszélgetőtársait, hagyja őket kibontakozni annak ellenére, hogy kézben tartja a beszélgetést. Mindig érdeklődéssel és élvezettel nézem, hallgatom az általa vezetett műsorokat. A legjobbakat kívánom!

Comments are closed.