Sűrű lesz az évad a Német Színházban

Hat bemutatót tervez a 2014/15-ös évadban a szekszárdi Magyarországi Német Színház (Deutsche Bühne Ungarn – DBU), amely többek közt Peter Shaffer Equus és Székely Csaba Bányavirág című drámáját viszi színre – adta hírül az MTI.

Az angol író az utóbbi években a magyar színpadokon is gyakran játszott lélektani drámáját Alex Linse, a salzburgi Theater (Off)ensive rendezője állítja színpadra több salzburgi színésszel, köztük a főszerepet alakító Michael Kehrrel.

Frank Ildikó, a német színház igazgatója az MTI-nek elmondta: a darabot az október 5-i bemutató után egy hétig játsszák Szekszárdon, majd hat előadást Salzburgban rendeznek. A DBU a Theater (Off)ensive-vel 2012-ben vitte színre Ernst Pichler Wallenberg – végjáték Lubjankában című darabját Alex Linse rendezésében, amelyet egy alkalommal a berlini Admiralspalastban is láthatott a német közönség.
Székely Csaba drámatrilógiájának első, Bányavirág című darabját a tervek szerint még idén decemberben bemutatják. “A Romániában élő magyarokról szóló darabbal a Magyarországon élő németekre próbálunk utalni, megmutatni azt, hogy úgy teszünk, mint akik nagyon őrzik a hagyományaikat” – mondta a társulat vezetője. A számos hazai színházban sikerre vitt, fekete humorral átszőtt darabot német nyelven először játsszák Magyarországon.

A szekszárdi teátrum az évadot szeptember elején Enrique Kiel Beatles a fedélzeten című háromszereplős zenés darabjával nyitotta. A műsortervben szerepel egy német klasszikus gyerekdarab, a Struwwelpeter is, amelyet a pécsi Bóbita Bábszínháztól érkezett Boglári Tamás rendez bábelemekkel. 2015-ben két vendégművész, Thomas Bayer és Clemens Bechtel egy-egy rendezése, valamint az elmúlt évadban bemutatott Gerincbántalmak című német kortárs darab felújítása szerepel a tervek között.

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés