Szamosi Szabolcs különleges orgonaestre készül

Szamosi Szabolcs

A Filharmónia Magyarország a pécsi Bazilikában várja a minőségi élményeket kedvelő közönséget: 2017. április 26-án, szerdán 19.30-tól Szamosi Szabolcs orgonaművész ad feledhetetlen hangversenyt a Pécsi Művészeti Symphonic Band és Philharmonic Band közreműködésével.

Már nem kell sokat várnia a közönségnek, hogy ismét egy kuriózumszámba menő komolyzenei élménnyel gazdagodjon, hisz az orgonát mindig különleges hangszer-összeállításban megszólaltató Szamosi Szabolcs orgonaművész neve garancia arra, hogy most sem fog csalódottan távozni a publikum a koncerthelyszínről.

Az orgonaművész pályafutása során minden hangszerrel párosította már orgonajátékát, azonban rézfúvós zenekarral most először mutatkozik be, de az orgona és ütőhangszerek kombinációja, valamint szóló orgonadarabok is felcsendülnek. Az orgonaművész nem csak az egyedi hangszerpárosítások nagymestere, hanem a Bazilika tereit is kitölti játékával. A helyszín különböző részeiben elhelyezkedő zenekarok által felzendülő hangok körülölelő hatását ritkán tapasztalhatja meg a publikum.

szamosi_szabolcs
Szamosi Szabolcs neve garancia a minőségi előadásra

A műsoron a zeneirodalom olyan különleges gyöngyszemei is szerepelnek, amelyek erre az alkalomra készült átiratok. A koncerten hallható lesz Hidas nem annyira ismert, de hollywoodi hangzású fanfar nyitánya, valamint Bach, Koloss, César Franck, Saint-Saëns, Jacob de Haan művek, az est zárásaként pedig Edward Elgar egyik legismertebb műve, amelyet minden évben a londoni BBC Proms komolyzenei fesztivál csúcseseményének fénypontjaként szoktak játszani. A Pécsi Bazilika Mozart kórusa segítségével a közönség is aktív résztvevője lehet a koncertnek.

További információk: www.filharmonia.hu

Hirdetés