Színes őszi programok a Zsolnay-negyedben

Megannyi érdekesség, családi program és természettudományos kaland várja a család minden tagját az októberi hosszú hétvégén és az őszi szünet ideje alatt a Zsolnay Kulturális Negyedben!

A Zsolnay Mauzóleum titkai

Ismerkedjen meg a Zsolnay Mauzóleum titkaival szakértő idegenvezetőnk kíséretében! Kivételes alkalom ez, mely során Zsolnay Vilmos eozin szarkofágját közvetlen közelről is megcsodálhatja. Időpont: október 28. 14.00, indulás a Zsolnay-negyed Északi Infopontjáról. Jegyárak: 1500 Ft, diák / nyugdíjas / pedagógus: 1000 Ft

Ingyenes tárlatvezetések az októberi hosszú hétvégén

Október 21–22–23-án a Zsolnay Kulturális Negyed négy különleges helyszínén ingyenes tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők. A programon az adott helyszínre érvényes jegy megvásárlásával lehet részt venni; a tárlatvezetés ezúttal ajándék. A vezetéseket a Pécsi SZC Zsolnay Vilmos Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája gyakornok idegenvezetői tartják.

Időpontok:

  • Gyugyi-gyűjtemény: 11.00, 13.00, 15.00
  • Rózsaszín Zsolnay Kiállítás: 12.00, 14.00
  • Család- és Gyártörténeti Kiállítás: 10.00, 13.00
  • Zsolnay Mauzóleum: 10.00, 16.00

Természettudományos kalandokból sosem elég!

A Zsolnay Kulturális Negyedben játszva tanulhatnak kicsik és nagyok a csillagokról és tudhatnak meg számtalan érdekességet Európa egyik legmodernebb technikájával ellátott Planetáriumában. Az is kiderül, hogy jutott Vilmos kisegér az űrbe és milyen kalandokat élt át a súlytalanság világában!

Varázsóráinkon robbanások, villámok és rakéták teszik még érdekesebbé a fizika és a kémia rejtélyes világát. Látványos kísérletek során, játékos formában bővíthetik az érdeklődők természettudományos ismereteiket.

A Labor-Interaktív Varázstér egyszerre nyújt tartalmas és szórakoztató kikapcsolódást, ahol a jelmondat: „A kiállított tárgyakhoz nyúlni kötelező!” A fizika világa itt igazán testközeli élményt nyújt!

A tudományos kérdések megválaszolása után érdemes meglátogatni a Kézműves Boltok Utcáját, ahol a Csoko-Láda Csokoládébolt és a Nosztalgia Cukorka Látványmanufaktúra csábítja az édesszájú gyerekeket és az örök fiatalokat. A finomságok mellett akár a készítés folyamatába is betekintést nyerhetnek.

Vigyázat! Az őszi szünet ideje alatt különösen sok természettudományos kalandot élhetnek át a Zsolnay Kulturális Negyedben!

Részletek: ITT

(x)

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés