Szinetárék és a Bitangok is Pécsre hangolnak

A PTE ÁOK Aulában régi ismerősöket köszönthetnek a rajongók: este hét órakor Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán lép színpadra. A színész-énekes házaspár ezúttal is a musical világából válogat. Duettben előadott romantikus dalaik mellől nem hiányozhatnak a modern szolisztikus darabok sem.

Fotó: nlcafe.hu

A két művész hosszú utat tett meg a musical műfajáig, rengeteg színházi és filmes szerep, szinkronizálás, zenei album van már a hátuk mögött. Bereczki Zoltán neve zenészként sem ismeretlen, emellett produceri teendőket is ellát: részt vett többek között a „Mozart!” és a „Rómeó és Júlia” CD kiadásában, és az „Operett Angyalai” formáció hangszerelésében is. Ez utóbbinak Szinetár Dóra is tagja.

Azokat, akik inkább az instrumentális műfajt kedvelik, azokat a Dominikánus Ház várja: este hét órakor a Bitang Zenekar tagjai csapnak a húrok közé. A trió a pop, world music, jazz, és a rock világában is tett már látogatást, emellett a klasszikus műfaj elemeit is előszeretettel felhasználják.

Munkácsi Ádám fúvolista, Nemes „Kölyök” Gábor gitáros, és Bense Andor dobos tolmácsolásában a zene különös egyvelegét hallgathatják az érdeklődők. Hogy ez a keverék még összetettebb legyen, a megszerkesztettség és az improvizáció sem áll távol a zenekar tagjaitól.

Czimermann Zsuzsanna írása.

Hirdetés