Tisztelgés a legendás Cseh Tamás előtt

Az Ördögkatlan Fesztiválon mutatták be az idén nyárra megjelentetett rendkívüli Cseh Tamás DVD-t. Az emléklemezt a rendezvényen tudja először megvásárolni a nagyérdemű.

Ezen ugyan már – sajnos – nem Tamás, az Ördögkatlan örökös védnöke énekel, ám szerencsére sok-sok barátja fellépett a 2010. január 22-én megtartott emlékesten, melyet a Mediawave segítségével rögzítettek. Most ennek az estnek az anyagát adták ki.

A Bárka Színházban rendezett emlékesten olyan nagyszerű művészek léptek fel, mint Dresch Mihály, Másik János, a Szent Efrém Kórus, a Csík zenekar, Sebestyén Márta, Hobo, Víg Mihály, Juhász Gábor, a Budapest Bár és Lovasi András.

Öntörvényű alkotókról lévén szó, nem másolni akarták Tamás legendás dalait, azt úgysem lehetne, hanem beépítették azokat saját, szuverén világukba. Kimondhatjuk, csupa ősbemutató hangzott el azon az estén, miközben jól ismert dalokat hallottunk: Lee Van Cliff, Budapest, Születtem Magyarországon, Gyerekkorom.

Tamásra emlékeznek majd az Ördögkatlanban augusztus 7-én, halálának évfordulóján is. A gyönyörű Szársomlyói Szoborparkban többek között Kátai Zoltán, Víg Mihály, Másik János, Takáts Eszter, Berecz András, a Singas Project zenekar és a kaposvári színművészeti főiskola ifjú növendékei idézik majd meg Tamás szellemét, hogy a közönség együtt emlékezzen és dúdolhassa: Az ócska cipőt egy este már…

Hirdetés