3 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapAjánljukTovábbra is pörögnek az események Pécsen!

Továbbra is pörögnek az események Pécsen!

A varázslatos Fényfesztivál után maradhat némi hiányérzet a pécsiekben, főleg hogy a nyáron még olyan eseményeknek adott otthont a város, mint a POSzT, vagy a Sétatér Fesztivál. Pécsen azonban nem lehet unatkozni, így szinte minden napra jut egy-egy remek program. Az érdeklődök találhatnak megfelelő elfoglaltságot maguknak a Zsolnay-negyedben, a Művészetek és Irodalom házában, vagy épp a Pécsi Galériában is.

Zsolnay-negyed

A Bóbita Szabadtéri színpadon A Die Neun Branauer Musikanten koncertje tekinthető meg pénteken este hat órakor. A fúvószenekar előadása mellett szabadtéri programokon is részt vehetnek az érdeklődők, ahol pécsi és baranyai amatőr bányász, tűzoltó és városi fúvószenekarok, gyermek, ifjúsági, valamint német nemzetiségi együttesek találkoznak a közönséggel, felelevenítve a nagy múltra visszatekintő tradicionális fúvósmuzsikát, bemutatva a modern darabokból álló legújabb produkcióikat. A Die Neun Branauer Musikanten koncertjén Hahn János vezényel. Eső esetén a Bóbita Bábszínház ad otthont az eseménynek.

A Herkules Műhelyben egy izgalmas családi társasjátékon vehetnek részt a gyerekek és szüleik, a Kölyök JátsszMa szombaton délelőtt tíz órától látogatható. A részvétel ingyenes, de regisztrálni kell: [email protected]

Irijám, a halkirálynő és Jonibe, a madárkirály története két szerelmes egymásra találásáról mesél. A kiállítás hétfőtől szombatig látogatható minden héten a Bóbita Bábszínházban augusztus 26-ig.

Pécshez köthető művészek hatását értelmezi újra a PTE művészeti karának kiállítása, a Színerő nemzetközi szimpózium. Az alkotásokra erősen jellemző a konstrukció, a szín és a dinamizmus jelenléte. A tárlat a Zsolnay-negyedben, az M21 Galériában megtekinthető péntekig.

A Rongy Elek, a példakép című bábelőadás a Bóbita Bábszínházba látható szombaton öt órakor.

Művészetek és Irodalom háza

Melegh Andrea selyemfestő kiállítása, a Fénycsapda témái a mediterrán városok vibráló színei, a fény, a mozgás, a tenger mélysége, a lebegés, művei mind saját élményei alapján készülnek. A Művészetek és Irodalom Háza Játékterme ad otthont a kiállításnak, ami egészen szeptember 15-ig látogatható. Érdemes többször ellátogatni ide, ugyanis a tárlat anyaga folyamatosan változik.

Kanizsai Melinda művészetterápiás csoportfoglalkozása, a Megújulás csütörtökön 10-11.30-ig látogatható.

Pécsi Galéria

Hegedűs 2 László kiállítása, az 506 933ÁLOM még július 16-ig tekinthető meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő