6 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapHírzónaTudomány fesztiválköntösben

Tudomány fesztiválköntösben

Tudomány és fesztivál – szeptember 23-án újra összekapcsolódik e két fogalom. Az idei Kutatók Éjszakája ismét lenyűgözően izgalmas, ingyenes programsorozattal várja a tudomány iránt érdeklődőket. Idén 26 városban 55 helyszínen zajlanak majd kísérletek, előadások, kiállítások, intézmény bejárások, workshopok.

Az idén csakúgy, mint az előző három évben, a pécsi programok házigazdája a PTE Természettudományi Kara. Érdekes, kipróbálható látnivalókkal, máskor nem látogatható helyszíneken közel 40 tudományos és szórakoztató program várja az érdeklődőket. A rendezvény szeptember 23-án délután 5 órától az estébe nyúlóan kerül megrendezésre a TTK Ifjúság úti épületében, valamint az ÁOK elméleti tömbjében.

A programkínálat összeállításánál figyelembe vették a tavalyi rendezvényről kapott látogatói észrevételeket, így több lesz a kísérletes-bemutatós, látványos esemény. Megmaradt az évek óta sikeres egészséges élet – egészséges étel bemutató az Egészségtudományi Kar részéről, közreműködőként megjelennek az orvosi, a közgazdaságtudományi és a műszaki kar oktatói is. Visszatér sokak kedvence, a kvízjáték is, ahol a legjobbak értékes ajándékokat nyerhetnek!

A rendezvény programfüzete folyamatosan frissül az esemény napjáig, elérhető a TTK weboldalán (http://www.ttk.pte.hu/), illetve a Kutatók Éjszakája 2011 központi honlapján (http://www.kutatokejszakaja.hu/). Néhány programhoz előzetes regisztráció szükséges, ezt a központi oldalon lehet megtenni.

A „Kémia Nemzetközi Éve 2011” és a Kutatók Éjszakája esemény apropóján a PTE TTK Kémia Intézet 2011. szeptember 23-án, 20:30-21:00 óra között megrendezi „A kémia éjszakája” c. eseményt Pécsett, a Kossuth téren, melynek során látványos kísérleti bemutatót tartanak az Intézet oktatói, hallgatói, ezzel is népszerűsítve a Pécsi Tudományegyetemet, illetve a kémia szakot.

Forrás: PTE

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő