Túléli-e Rockfater az idei Rockmaratont?

Már csak hét hét és indul a Rockmaraton – természetesen idén sem maradnak el a már kultikussá vált Rockfaterről szóló videók. Az fesztivál legrégebbi szereplője ezúttal egy fontos kérdésre keresi a választ.

„Uraim, a helyzet rendkívül súlyos: júliusban megrendezésre kerül a történelem leghosszabb rockfesztiválja! Ez már önmagában óriási nemzetbiztonsági kockázatot jelent, hiszen fogalmunk sincs, túl lehet-e egyáltalán élni!” – ezekkel a gondolatokkal indul a 2016-os év első Rockfater videója. Természetesen Rockfater és Bőr Gyula bevállalja, hogy utánajár a titoknak – hogy a magyarok valóban a Szaturnuszról származnak-e és mindennek mi köze van az ufókhoz, a krimisorozatból kiderül. A kalandok még csak most kezdődnek, júniusban érkezik a háromrészes történet következő része.

Rockmaraton Pécsen

Az idő persze nem áll meg addig sem – kevesebb, mint két hónap múlva startol a Szalki-szigeten az a 10 napos mulatság, ahol a 30 külföldi (például Megadeth, Bad Religion és Amon Amarth) és több mint 100 hazai zenekar koncertje mellett minden adott, ami egy igazi nyaraláshoz kell. Ezúttal is megnyit a szabadstrand és sör is lesz bőven – természetesen baráti árakon.

A Rockmaraton szervezői mindig is nagy figyelmet fordítottak arra, hogy pénztárcabarát megoldásokkal várják a fesztiválozókat, a kapcsolódó szolgáltatások terén is. A korábbi évekhez hasonlóan idén vonattal fél áron lehet megközelíteni Dunaújvárost – a helyi busz- és vasútállomástól kedvezményes árú fesztiválbusz és fesztiváltaxi viszi a látogatókat a Szalki-szigetre. Aki a mulatozás után sátor helyett ágyban aludna, számos szálláslehetőség közül választhat. Aki a kemping mellett dönt, az ingyenesen sátrazhat, miközben nem kell nélkülöznie a jól felszerelt vizesblokkokat sem, a biztonságra pedig 0-24 órás porta és járőrszolgálat ügyel.

Az utazási és szálláslehetőségekről minden tudnivaló elérhető a fesztivál weboldalán, ahol természetesen böngészhető az összes színpad és minden nap időrendi bontásban, így mindenki kedvre összeállíthatja idei táncrendjét. A napijegyek és a 10 napos bérletek mellett lehetőség van 6 napos ill. hétvégi belépőket is váltani. A kedvezményes elővételi időszak május 31-ig tart, a mostani árakon 6900 Ft-ért lehet részt venni egy napra – ennyiért például láthatjuk a Megadeth – Amon Amarth – Airbourne vagy a Dog Eat Dog – Madball – Ignite hármasát.

Íme a legújabb videoklip:

Hirdetés