Új terminál a Tudásközpontban

A Tudásközpontban működő Csorba Győző Könyvtár állományából több mint 600 hangoskönyv is kikölcsönözhető. A főleg a vakok és gyengénlátók életminőségének javításában szerepet játszó művek, a népszerű színészek által felolvasott hangoskönyvek emellett kellemes kikapcsolódást nyújthatnak mindenki számára.

Az intézmény látogatóinak elmondása alapján a hangoskönyveket szívesen “olvassák” utazás vagy házimunka közben, de még relaxációs célból is. A művek között a magyar- és a világirodalom klasszikusai, regények, drámák, versek, mesék, ismeretterjesztő művek is megtalálhatók magyar és több idegen nyelven is.

terminál2

A könyvtár látogatói részéről felmerült az igény, hogy több szempontot figyelembe véve könnyedén kereshetővé tegyék a gyűjteményt. Az országban egyedülálló módon, egy innovatív megoldás révén március 1-től a Tudásközpont első emeletén érintőképernyős terminál segíti az olvasókat a megfelelő hangoskönyv kiválasztásában.

terminál3

A készítők a terminál tervezésekor könnyen kezelhető, jól átlátható felület létrehozására törekedtek. Minden hangoskönyvről szöveges ajánló olvasható, és feltüntetik azt is, hogy van-e kölcsönözhető példány a keresett műből.

terminál4

A terminál segítségével témakörök szerint böngészhetnek az olvasók, emellett lehetőség van rövid részlet meghallgatására is. A látogatók rákereshetnek a legfrissebb vagy a legtöbbet kölcsönzött CD-kre, megtalálhatják, hogy mely művek azok, amelyeket népszerű színészek vagy maga a szerző olvas fel.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés