Utcafesztivál a falusi turizmus jegyben

A Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Szövetség főszervezésében immár nyolcadik alkalommal megrendezendő Falusi Turizmus Utcafesztiválon Baranya megye és a Dél-Dunántúli Régió falusi turizmus megyei és kistérségi szervezetei, falusi vendégfogadói, kézművesei, hagyományőrző néptánccsoportjai és kórusai kínálnak ízelítőt a Dél-Dunántúli Régió vidéki turizmus kínálatából 12 sátorban és a színpadon 2010. szeptember 26-án 10-18 óráig a Jókai téren.

A Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program keretében megrendezendő eseményen a látogatók részt vehetnek a fellépő táncegyüttesek és kórusok kulturális programjain, kóstolhatnak a baranyai, somogyi, tolnai népi ételekből és finomságokból (házi rétesek, lakodalmas kalácsok, különböző sütemények, körözöttek, stifolder, sajtok, mézek), ízelítőt kaphatnak a térség házigazdáinak boraiból.

Az érdeklődők betekinthetnek a kézművesek alkotásaiba és tevékenységeibe, a gyermekeknek is műsorokkal kedveskednek, a közönség információt gyűjthet a régió új ökoportáiról is. A rendezvény során a Norvég Királyság Budapesti Nagykövetsége ünnepélyesen felavatja a környezetbarát vendégfogadói hálózatot, azaz a dél-dunántúli ökoportarenszert, továbbá bemutatják a Norvég Civil Támogatási Alap főbb projektjeit is.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés

Comments are closed.