13 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapKultZónaVersek szódával - Kilép a falai közül a Magyar Írószövetség

Versek szódával – Kilép a falai közül a Magyar Írószövetség

Lackfi János költő lesz az első vendége a Magyar Írószövetség és a Budapesti Kamaraszínház Versek szódával, avagy Költők másképp című programsorozatának december 8-án este fél nyolctól a budapesti Shure Stúdióban.

A Magyar Írószövetség az MTI-hez eljuttatott tájékoztatója szerint a június elejéig tartó rendezvénysorozat célja újabb híveket szerezni a kortárs irodalomnak. Az ötletgazda és a sorozat szerkesztője Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke.

Az első, december 8-i rendezvény vendége Lackfi János lesz, a továbbiakban Iancu Laura, Szálinger Balázs, Tóth Krisztina, Térey János, László Noémi, Szentmártoni János és Győrffy Ákos verseivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők a havonta egy-két alkalommal jelentkező esteken.

A házigazda Lázár Balázs költő-színművész lesz. „Miközben a házigazda az aktuális vendéggel beszélget, lesz zene, vetítés, dzsúdó, fafaragás, tánc, futás, kabaré, sőt még gasztronómia is a színpadon” – áll a közleményben, amelyben a szervezet elnökének szavait idézve kiemelik, Léner András, a Kamaraszínház főrendezője minden vendégtől elkér majd egy-egy rövid jelenetet, ezekből önálló darabot fog összeállítani a június 2-i utolsó estére.

„Ahogy a minőségi borhoz szódát töltünk, ha üdítőként akarjuk fogyasztani, mi a minőségi irodalmat a kortárs költők hobbijaival, kedvenc időtöltéseikkel vagy más művészeti ágakban tett kalandjaikkal keverjük” – fogalmazott Szentmártoni János a sorozat címére utalva.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő