Versenyt hirdetnek a lánglovagok

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma idén tizenegyedik alkalommal hirdet rajz- és irodalmi pályázatot általános iskolás tanulók számára Ne égess! címmel.

A versenyt idén is két korcsoport számára hirdetik meg: alsó és felső tagozatos diákok jelentkezését is várják. A szervezők arra kíváncsiak, milyennek gondolják, látják, képzelik el a múlt, a jelen, vagy a jövő tűzoltó versenyét. A pályaműveket A4-es vagy A3-as rajzlapokon ceruzával, filccel, temperával, vízfestékkel, ragasztott képekkel stb. készült alkotások formájában lehet beküldeni.

Az irodalmi pályázat felső tagozatos diákoknak szól, melyre ezúttal „Tűzoltó verseny szervezője vagy résztvevője voltam”, illetve „Ilyen lehetett egy nemzetközi tűzoltó verseny 100 évvel ezelőtt” címmel várják az alkotásokat. A pályaművek személyes élményeken, hallott történeteken is alapulhatnak, de lehetnek a szárnyaló fantázia szüleményei is. A fogalmazások szabadon választott műfajban készülhetnek akár vers, elbeszélés, mese, fantasy formájában.

A pályázatokat az iskola, az osztály és a felkészítő tanár megjelölésével postai úton, az irodalmi alkotásokat postán vagy e-mailben kell elküldeni az 1105 Budapest, Martinovics tér 12., illetve a kok.muzeum@katved.gov.hu címre.

Hirdetés