6 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapAbszolút PécsWestern Táncház: csapjunk a lovak közé!

Western Táncház: csapjunk a lovak közé!

Szerda este hét órakor „Western táncház” létesül a Színház téren, ahol bárki kipróbálhatja tánctudását. A talpalávalót az Ireg együttes húzza majd.

A Western táncház a „Térzenék és táncházak” című programsorozat legpörgősebb részét képezi. Megelevenedik a vadnyugat régi világa mindazok számára, akik csatlakoznak a tánctanuláshoz, vagy csupán élvezik a jó kedvű, hangulatos zenét.

A pécsi Ireg együttes közel öt évvel ezelőtt alakult. Főként az ír népzene és a ragtime áll közel a csapathoz, de country és bluegrass egyaránt megtalálható repertoárjukban.

A vidám hangulatú koncertek gyakran megtáncoltatják a közönséget, amelyben country line-dance csoportok is segítenek. Az Ireg jelenleg hét tagból áll: Balogh Zsolt gitáros, Bodor Gábor basszusgitáros, Csernyánszky Gábor (banjo), Gelencsér András énekes, Gűth István dobrogitáros, Horváth Dóri hegedűs, Rácz Bogi furulyás, valamint Zombory Andrea (csörgők).

A táncházat Krivicz Mariann koreográfus vezeti majd. Az ifjú hölgy aktív résztvevője volt az EKF programjainak és az évente megrendezett Országos Linedance & Country Fesztiválnak.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő