8 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapKultZónaZene mindenütt

Zene mindenütt

Kivételes élményben lehet részük azoknak, akik Pécs utcáin sétálnak a napokban, ugyanis megkezdődött a Filharmónia Magyarország immár hagyományos őszi fesztiválja, a Zeneszüret Fesztivál. Ne lepődjenek meg tehát a járókelők, ha lépten-nyomon élő klasszikus zenébe botlanak a város főbb terein szeptember 30-án a Tér-Zene programsorozat eseményein.

bolero

Az ország számos részéről érkeznek művészek a vonós és fúvós együttesektől kezdve, a kis kamarákon át a nagyzenekarokig, és kápráztatják el Pécs városának közönségét. Olyan tereken és forgalmas csomópontokon bukkanhatunk a produkciókra, mint többek között a Széchenyi tér, a pécsi vasútállomás, az autóbuszállomás, a Kossuth tér, Színház tér. Az egyedülálló koncertélmények csúcspontját egy grandiózus, nagyzenekarra komponált mű megszólaltatása adja, majd Csajkovszkij 1812 nyitánya ágyúlövésekkel és tűzijátékkal zárja a Széchenyi téren.

A Zeneszüret Fesztivál másik rendkívüli produkciója aznap este a Bolero Maraton, amely Ravel Boleróját kelti életre: a különleges éjszakai koncertélményt különböző együttes/zenekar/DJ fűszerezi táncos produkcióval kiegészítve.

Részletek: ITT!

tér zene

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő