10 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapFesztZenebonbonok gyerekeknek

Zenebonbonok gyerekeknek

A Filharmónia Magyarország elkötelezett híve annak, hogy a fiatalok számára megmutassa a komolyzene egy olyan oldalát, amely számukra is szerethetővé teszi a műfajt. Országszerte számos iskolás élvezheti a könnyed hangvételű koncerteket az Ifjúsági bérletnek köszönhetően. Természetesen a legkisebbek sem maradhatnak ki ebből a játékos ismerkedésből, hiszen nem lehet elég korán elkezdeni a gyermekek zenei nevelését.

A Filharmónia Magyarország pécsi Desszert bérletének koncertjein a kicsik kerülnek a középpontba, ugyanakkor a szülők számára is kellemes kikapcsolódást jelent a program. Különleges zenei élmény részese lehet az egész család, ahol Lakner Tamás fantasztikus stílusérzékkel moderálja a játékos elemek segítségével a gyerekek nyelvére fordított komolyzenei produkciókat.

A Palatinus Szálló Bartók Terme ad otthont a vasárnap délutáni Desszertnek, amely különleges díszletet varázsol; egy csodálatos mesevilágba csöppenhetnek a gyermekek, amint belépnek ebbe a nem mindennapi koncertterembe. A Desszert nevéhez hűen nem marad el a közös sütizés sem, a koncert zárásaként minden gyermeket édes finomság vár.

Az évad első koncertjére október 8-án 16 órakor kerül sor Csináljunk operát karmesterrel! címmel. Fellépők egész sora garantálja az izgalmas, szórakoztató, mégis minőségi kikapcsolódást. A nyitókoncerten minden feltétel adott lesz egy rövid, játékos formában megalkotott opera bemutatásához: kiváló zongorista, énekesek, népi zenekar és kórus. Az ismert muzsikákból a hallgatóság állítja össze a kiválasztott történethez a megfelelő zenéket, és rendezi meg az előadást a játékmester segítségével, aki nem is lehetne más mint, a KARMESTER. Méltán híres zeneszerzőnk, Kodály olyan művei szólalnak meg feldolgozásokban, melyek utat találnak azok szívéhez is, akikhez eddig nem álltak közel e dallamok.

Lakner Tamás a gyerekekkel

A bérlet összesen öt koncerttel várja a kicsiket és a nagyokat, egészen áprilisig. Decemberben a Szélkiáltó Együttes örvendezteti meg a közönséget. Továbbá a PTE hallgatói is készülnek egy frenetikus farsangi hangversennyel. Márciusban a Góbé Zenekar lesz a Desszert vendége. Tavasszal pedig egy szimfonikus zenekar mutatja meg a nagyérdeműnek, hogy miként jön létre a szimfonikus hangzás és miért is kell hozzá karmester?

Érdemes az első koncert előtt bérlet váltani a sorozatra, mert kedvező családi jegyek, ajándék kedvezmény-kuponok is várják a nagyérdeműt.

További információk: www.filharmonia.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő