10 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapKultZónaZenei állócsillagok a Filharmónia Mesterbérletében

Zenei állócsillagok a Filharmónia Mesterbérletében

A világ koncerttermeinek ünnepeltjei és hazánk legkiemelkedőbb zenekarai szerepelnek a Filharmónia Magyarország pécsi Mesterbérlet sorozatában.

A 2017/2018-as évad öt alkalmas bérletében a Budapesti Fesztiválzenekar háromszor is vendégeskedik a pazar akusztikájú pécsi Kodály Központban. A ZeneSzüret Fesztivál keretein belül október 6-án a nyitóhangversenyen a világ leghíresebb női karmestere, Marin Alsop vezényli a nemzetközileg is elismert Budapesti Fesztiválzenekart.

A 2015-ben Nemzetközi Klasszikus Zenei Életműdíjjal kitüntetett Dmitrij Kitajenko és Lilya Zilberstein személyében szintén világsztárokat üdvözölhetünk a színpadon következő koncertjükön, november 11-én. Vashegyi György karmesterpálcája január 16-án az Orfeo Kamarazenekart és a Purcell Kórust dirigálva pedig Bach egyik legjelentősebb zenetörténeti remekét kelti életre fantasztikus zenei élményt ígérve.

Sosem hallhatta még a pécsi közönség a zenetörténet legnagyobb szimfonikus zenekari kihívásainak monumentális előadását, Richard Strauss Alpesi szimfóniáját február 15-én. A Budapesti Fesztiválzenekart az a Marek Janowski dirigálja, aki a világon elsőként vette digitális felvételen lemezre Wagner teljes Nibelung-tetralógiáját.

Alina Pogostkinát is láthatja a közönség

A sorozatot a kiváló együttes, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar zárja március 12-én, Hamar Zsolt vezényletével, ahol a zenekar egy romantikusokat megidéző estén a múlt századvég légkörét hozza el a közönségnek Polina Charnetckaia közreműködésével.

A koncertek helyszíne a pécsi Kodály Központ, a hangversenyek 19 órakor kezdődnek.

Jegyek és bérletek válhatók a Filharmónia Magyarország pécsi jegyirodájában (Kodály Központ, Breuer Marcell sétány 4., Tel.:72/ 500-300, nyitvatartás: hétfőtől szombatig: 10.00-18.00) és a www.jegymester.hu oldalon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő