Zenei barangolás a ködös Albionban

A Sétatér színpadán a Simply English lép fel vasárnap este nyolckor – a trió nyílt vizekre evez, régi tengerészdalok gyűjteményével.

Közel háromszáz éves, enyhén rumízű dalokat kelt új életre az együttes. Az út során fellépő és a közönség együtt száll a viharos tengerre, dolgozik a fedélzeten, és anekdotázik a kikötők talponállóiban.

A Simply English mindig is híres volt hangulatos koncertjeiről – ezúttal sem marad el a vidámság. Népdalok mellett zenepedagógiával is foglalkoznak, a szórakoztató előadások egyaránt szólnak kicsikhez és nagyokhoz.

A formáció a kilencvenes évek közepén alakult, Andy Rouse furulyaművész-énekes és Fenyvesi Béla gitárművész duójával. Az azóta eltelt tizenkét évben sok változáson esett át, míg elnyerte mai formáját. Az ezredforduló idején Babarci Bulcsúval (gitár, udu, vokál) trióvá vált a Simply English, Fenyvesi Béla távozása után pedig Zajzon Tamás (whistle, mandolin) került a zenekarba. A változások mellett az alapkoncepció végig megmaradt: régi angol népdalok és a régmúlt világának megismertetése.

Czimermann Zsuzsanna írása.

Hirdetés