7 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldNavracsics Tibor saját minisztériumot kap

Navracsics Tibor saját minisztériumot kap

A következő év első napjától, azaz 2024 január 1-től 14-re bővül a kormány minisztériumainak száma, az újjonan létrejövő Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium vezetője Navracsics Tibor lesz.

Ma nyújtották be azt a törvénymódosító javaslatot, amely egy önálló Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium létrejöttéről szól – számolt be a Telex.

Az új tárca január 1-jén kezdi meg működését, és miniszterként Navracsics Tibor fogja vezetni. Navracsics jelenleg tárcanélküli miniszterként felel a területfejlesztésért, és az ő dolga az uniós források „hazahozatala”. Az utóbbi másfél évben még nem sikerült az EU-s források folyósításáról megegyeznie a brüsszeli döntéshozókkal.

A törvényjavaslatban az áll, hogy az új minisztérium a Miniszterelnökségből kiválva jöhet létre, egyes szervezeti egységeket és hatásköröket is átvéve. Az új tárca mellet a Nemzeti Fejlesztési Központ is létrejön majd, amely szintén Navracsics alá fog tartozni, és feladata például az uniós források felhasználásának koordinálása lesz – áll a Telex cikkében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő