11 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldRogán Antal és kabinetfőnökének lemondását követelik az ellenzéki pártok

Rogán Antal és kabinetfőnökének lemondását követelik az ellenzéki pártok

Nyílt levélben és közös sajtótájékoztatón szólította fel lemondásra Rogán Antalt, a miniszterelnöki kabinetirodát vezető minisztert az Egységben Magyarországért, azaz a választási szövetségben induló hat ellenzéki párt – írja az Egységben Magyarországért közleménye.

A sajtótájékoztatók felszólaló politikusok rámutattak, hogy Rogán tárcája a nyilvánosságra került nyomozati anyagok alapján érintett a rendszerváltás utáni politikatörténet legmagasabb szintig érő korrupciós ügyében, amely a végrehajtómaffia és az igazságügyi miniszter helyettesének lelepleződésével kezdődött és ki tudja, hol ér véget.

A miniszter közvetlen beosztottja, kabinetfőnöke és barátja, Nagy Ádám kabinetfőnök vizsga nélkül kapott érdemjegyeket a Pécsi Tudományegyetem jogi karán. Az is kiderült, hogy az ő cége vásárolta meg a Bírósági Végrehajtói Kar félmilliárdot érő ingatlanát. A 32 éves fiatalember nagyon gazdag ember lehet, de még inkább egy nagyon gazdag ember, a főnöke strómanja. Ezért – a pártok szerint – büntetőjogi felelőssége van, csaló, bármilyen köztisztviselői feladatra méltatlan, felmentése nem halasztható.

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd jelenlévő képviselői hangsúlyozták, az eddig napvilágot látott információk alapján nem kétséges, hogy ezek a gyalázatos események nem történhettek volna meg a miniszter tudta nélkül, sőt, okkal feltételezhető, hogy az egyetemi oktatókkal szembeni nyomásgyakorláshoz Rogán Antal aktív közreműködésére is szükség volt és az sem kérdés, hogy a miniszter maga is aktív közreműködője és kedvezményezettje volt a végrehajtómaffia működésének.

„Az Orbán-kormány legfelsőbb szintjéig érő korrupciós botrány súlyos erkölcsi válságba sodorta Magyarországot. Amennyiben a hazaszeretet legkisebb szikrája is él még önben, felméri politikai felelősségét, levonja a konzekvenciákat és még ma lemond miniszteri tisztségéről” – áll a levélben, amelynek kinyomtatott példányát a Miniszterelnöki Kabinetiroda I. kerületi épülete előtti kordonra is kitűzték a politikusok.

A Völner-ügy Pécsig és a pécsi egyetemig érő száláról ezekben a cikkeinkben írtunk:

https://www.pecsma.hu/pecs-aktual/a-volner-ugy-kulcsszereploje-a-pecsi-egyetemen-intezhetett-sikeres-vizsgakat-rogan-kabinetfonokenek-a-nyomozati-anyag-szerint/

https://www.pecsma.hu/top/elismerte-a-pecsi-tanarseged-hogy-segitett-rogan-kabinetfonokenek-vizsga-nelkul-erdemjegyet-szerezni/

https://www.pecsma.hu/pecs-aktual/mellar-tamas-bebizonyosodott-hogy-rogan-antal-kore-is-erintett-a-volner-ugyben/

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő