5 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapPécs Aktuál1000 motoros dübörgött Pécsen

1000 motoros dübörgött Pécsen

motor (8)

Közel ezer motoros, több száz érdeklődő mellett rendezték meg a Szezonzáró Motoros Gurulást Pécsen. Az eseményre egyre többen érkeznek az ország minden tájáról.


motor (16)

A tél közeledtével egyre több motoros rakja el pihenni kétkerekűjét, ezért egy utolsó nagy körre hívták meg a pécsi szervezők a motorosokat vasárnapra.

motor (7)

A szervezők eredetileg 700 kétkerekűt vártak, de ezt a számot is meghaladták, mivel közel ezer motor zúgott végig a városon.

motor (12)

 

Tóth András, a Dél-Dunántúli Motoros Egyesület elnöke szerint folyamatosan nő a rendezvény népszerűsége, és nemcsak a régióból, hanem az ország más tájairól is jönnek már a gurulásra.

motor (10)

– 2012-ben kezdtem el először szervezni, teljesen egyedül, idén azonban már egyesületi keretek között rendeztük meg a negyedik tavaszi szezonnyitót és a mostani őszi szezonzárót – mondta. – Tavasszal a balesetmegelőzés a  cél, szeretnénk felhívni a figyelmet a motorosokra, s ilyenkor ősszel pedig szeretnénk megköszönni mindenkinek azt, hogy figyeltek ránk.

motor (15)

A menet az Expo Centertől indult a Széchenyi térre, ahova hatalmas zajjal érkeztek meg a gépek, volt köztük a régi időket idéző MZ, a brutális Hayabusa, három kerekű amerikai csoda, vagy éppen fagylaltos és robogós is.

motor (4)

Őri László, Pécs alpolgármestere szerint Pécs kultúra városa, és a kultúra részét képezi a sport is.

motor (14)

– Negyedik alkalommal sikerült bebizonyítani, hogy nemcsak az autósportnak, hanem a motorsportnak is van kultúrája, és komoly közösségteremtő erővel is bír. Turisztikai szempontból is fontos az esemény, hiszen nem csupán pécsiek érkeztek, hanem az ország más tájairól is jöttek.

motor (3)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő