10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálBeindítják a fiatal vállalkozókat

Beindítják a fiatal vállalkozókat

Biomedve és látványműhely, interaktív városturisztikai kódfejtő játék és ipari stílusú bútorrekreáció – többek között ezek az egyéni vállalkozások kaptak esélyt a napokban induló „Önindító 2014” kreatív ipari és turisztikai ötleteket támogató munkaerő-piaci programon. Idén az önkormányzat is csatlakozott a fiatalok támogatásához.

A 79 millió forintból gazdálkodó Önindító célja, hogy buzdítsa a fiatalokat, a jövő generációját életképes kisvállalkozások indítására, városunk kulturális miliőjének színesítésére. A Munkaügyi Központ által meghirdetett pályázat szerdán startol, vagyis megkezdődik a 18 nyertes egyéni pályázó féléves gyakorlatorientált képzése, amely során keresetpótló juttatásban részesülnek a fiatalok. Ezalatt az idő alatt a Kreatív Ipari Klaszter, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és Pécs város önkormányzata is segíti az önindítósokat, hogy félév után meghozzák a nehéz döntést: valóban elindítják-e vállalkozásaikat.

Önindító, 2014, Páva

A hat hónap lejárta után a fiatalok pályázhatnak maximum kétmillió forint vissza nem térítendő vállalkozásberuházási támogatásra és egy, az önkormányzat által felkínált üzlethelyiségre. Keresnyei János, a Kreatív Ipari Klaszter elnöke elmondta a szerdai sajtótájékoztatón, hogy a tavalyi „Önindító” program nyertesei máig működő, rugalmas és sikeres vállalkozások, ez az idei indulókkal sem lesz másképp. Ebben fog nekik segíteni a „keresztapák” coaching-képzés is, amellyel a már működő, eredményes vállalkozók egyengetik a kezdők útját.

A sajtótájékoztatón a nyertes pályázók is bemutatkoztak; az ötletek között volt családfakutatás, patchwork technikát alkalmazó ruhatervezés, speciális hidegburkolás, növényi festékkel színezett kiegészítő horgolás, animációs műhely és komplex közösségi tér is.

Önindító 2

Önindító 4

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő