hirdetés

5 fölösleges dolog, amit tanultunk a suliban

 • László Szabó

  Semmi sem olyan felesleges, mint hangulatot kelteni az oktatás és nevelés ellen. Ez mindig hálás újságírói téma, mert vélhetően ugranak rá az emberek. Álljanak oda nevelni és tanítani azok, akik boldog gyerekek iskoláját hirdetik úgy, hogy a kisujjukat se kéne megmozgatni érte! Az iskola és a tanulás nem választás kérdése, hanem a társadalmi akarat törvényre emelt megnyilvánulása. A pedagógus pedig nem szórakoztató bohóc, hanem akár tetszik, akár nem, ennek a törvénynek a megvalósítója. A folyamat szigorú szereposztás szerint történik, és lehet azon vitatkozni, hogy ki teszi ezt szebbé, elviselhetőbbé, de utólag mindig kiderül, hogy sehogy sem lehet demokratikus. A tanárnak és a diáknak is megvan benne a maga dolga, így lehet csak a dolognak eredménye. Persze lehet mindent fájdalom mentesen is csinálni, de ettől a kötelesség, még kötelesség marad. Azon is lehet vitatkozni, hogy mindig lesznek ún. felesleges ismeretek, de megnézném magamnak azt az embert, aki képes üres fejjel is gondolkodni! Tessék! Feladtam a magas labdát! Most lehet nyugodtan mocskolódni!

 • bocsánat elnézést

  hehe, mennyire igaz, and it is true!

 • Bence Illés

  “Listánkat szeretnénk kibővíteni, így ha úgy érzed, hogy te is, esetleg gyermeked is tanult valami fölöslegeset az évek során, írd meg nekünk hozzászólásban!” – Igen, megtnaultam, hogy lehet kormány szinten átvenni a megyei lapokat is, s minden egyes cikk mellé, fölé, alá óriásplakát méretű nem is hirdetés típusú kormánypropagandát rakni.
  Szégyen!

 • CsakAPuffinAdNekedErőt

  Na baszki! Ne tanulj, és akkor lehet belőled Fidesz-buzi újságíró! Esetleg közmunkás, rabszolgára úgyis nagy szüksége van a gazdáidnak!