hirdetés

A hungarikum sem védi meg a Zsolnayt?

 • vai pra onde?

  laci!

  Tévedsz!

 • vai pra onde?

  Tisztelt (X)!

  Biztos előfordult már Önnel is, hogy ha valami Önnek nem tetsző dolog történik, akkor először elnézi, de többedszerre már elnézi és esetleg fel is háborodik…

 • 7623

  Már megint kimaradt egy betű, Gyugyi!!!

 • 7623

  Lehet, hogy félreérthető volt, hogy a Gucci-Zsolnay étkészletet a Zsolnay gyártja Pécsett!!!
  Nyugati és amerikai tervezők járnak a gyárba dolgozni pl. eozinnal és neves magyar divattervezők is részt vesznek a gyár munkájában. Ezért nem gagyi ez Gazsi bácsi…
  És a Gugyi már megint más! 😉

 • 7623

  Gazsi bácsi, elnézést a szójátékért, de maga inkább Gagyi bácsi…
  A porcelán akkora érték, mint az arany és az eozin is. Az, hogy maga nem vett ilyesmit elég nagy gond, de lehet, hogy az anyagi helyzete nem engedheti meg.
  Mivel pécsi termékről van szó, talán ismét divatba jöhetne, hogy Zsolnayt veszünk ajándékba, hogy ezzel is védjük a pécsi munkahelyeket. Ez nyugaton természetes, itt meg mindenki hőzöng egy ilyen ötlet ellen.
  Vannak Zsolnay ékszerek is.
  Nem tudom tudja e, de a Gucci (ismerős?) márkanév alatt gyönyörű étkészletek vannak piacon. Ja, hogy azokat az gazdag arab és nyugati üzletemberek veszik, ez igaz, de még sem múzeumi érték.
  A míves cserepeket pedig gondolom simán legyártanák, ha nem a magyar gagyit tennék helyére, mert ezt szerintem Magyarországon hamisítják és nem Kínába.

 • Gazsi Bácsi

  Nagyon csodálkozom a “termelő” Zsolnay-kultusz erőltetett fenntartásán! Aki járt már a megmaradt üzemi célú gyárépületekben, illetve környékükön, az nem hiheti komolyan, hogy ilyen körülmények között is lehet világszínvonalú munkát végezni, ti. tervezni, fejleszteni, gyártani.
  Arról nem is beszélve, hogy mennyire piacképes termék manapság a míves porcelán. Például gondoljon mindenki abba, hogy mikor vett utoljára porcelán dísztárgyat magának vagy ajándékba….

  Szerintem célszerű lenne elfogadni, hogy a Zsolnay márka mára múzeumi kategória lett, ennek megfelelően kellene kezelni (ahogy van is rá több szép példa a városban).

 • Lacinak

  Biztos lehet benne, hogy kínai az a Zsolnay.

 • laci

  ebben nagyon tévedsz vai pra onde a pepitának lesem vették a cserepeit csak az alsó részen de azt is csak letisztították, a Bóbita bábszínházon meg tuti biztos hogy Zsolnay van mert az egyik ismerősöm részt vett az építésében

 • (X)

  Re : 1 Valamivel többet olvasni !- más helyeken is… és megtudhatja,miért nem. (Igaz, már kb.2010-ben,vagy 2011-ben is említődött a volt Do-Zso teteje … stb.) Viszont akkor (anno) nem nagyon voltak “felháborodva” ennyien a T.Olvasók. (kommentelők)

 • vai pra onde?

  És az miért van, hogy a Zsolnay Negyedben (!) a Bóbita Bábszínházat sem Zsolnay által készített cseréppel fedték le, és a Balokányban a volt Pepitát sem? Mindkettő városi tulajdon.

  Ez miért van?