Iványiék fenyegetőznek?

Nem hirdetheti magát „pécsiként” Iványi Dalma új csapata. Az MKOSZ szerint félrevezető, ha egy együttes másnak tünteti fel magát, mint ami valójában. A PINKK ugyanis egy bajai cégé. A cég azt tervezi, hogy mindezért feljelenti a Szövetséget!

A Bácsbasket Kft. vezetője, Berényi Csaba nevetségesnek és jogtalannak tartja az eljárást. Az ügyvezető ezért az MKOSZ–től jogilag is alátámasztott magyarázatot vár. Amennyiben ez nem történik meg néhány napon belül, akkor feljelentést tesznek az ügyészségen.

Berényi azzal érvel, hogy a szervezet alapszabálya szerint az MKOSZ nem vizsgálhatja, ellenőrizheti a nevüket, ezért ez a lépésük – mármint, hogy megtiltották a “Pécsi” névhasználatot – ellentétes az alapszabállyal.

 

KORÁBBAN ÍRTUK

Azz MKOSZ főtitkára azt mondta lapunknak, aggályos, hogy egy bajai cég csapata úgy használja a „Pécs” nevet, hogy ahhoz az illetékes önkormányzat nem adta a hozzájárulását, ráadásul játékosai is Komlón edzenek. Mindez pedig megtévesztő lehet.

Dr. Sterbenz Tamás hozzátette: a csapat indulhat ugyan az október 3-án kezdődő bajnokságban, viszont olyan – szponzori – nevet kell keresnie, ami nem félreérthető és nem törvénytelen.

– Ameddig ilyet nem találnak, addig használhatják a Bácsbasket Kft. nevet – mondta. Hangsúlyozta egyúttal, megvizsgálták a PEAC-Pécs női kosárcsapat nevét is, azzal viszont minden rendben van.

A Pécset elhagyó csapat egyébként az NB I. indulás jogát is Bácsbasket Kft. nevén szerezte meg, így egyelőre sakk-mattnak tűnik az ügy.  Az érintett cég  ügyvezetője, Tamás Zoltán nem akart nyilatkozni.

 

[frame_left]Keresik a pénzt

A PINKK-Pécsi 424 nevet néhány hónapja, közvetlenül azután jelentette be Iványi Dalma, amikor a pécsi önkormányzat komolyabban kezdte kérdezgetni annak a 250 millió forintak a sorsát,  amennyivel nem tud elszámolni Iványi korábbi csapata, a Pécsi Női Kosárlabda Kft – illetve annak menedzsmentje.[/frame_left]

 

 • Sanyi bácsi

  Kár volt idetenni a Dalma Photoshop-os képét, mert ez a nő retusálás nélkül annyira, de annyira ronda, hogy az már bűn.

 • kuki

  Ebben az egész cirkuszban egy vesztes van! Az pedig a közönség! A játékosok tehetik a számukra legkedvesebbet: játszhatnak. Ki itt, ki ott megkereshetik a megélhetésre valót.. Az edzők is tehetik a dolgukat, és azért annyit keresnek, hogy nem kell gyertya, és kukázás és falopás a melegért. A klubvezetőknek is van állása és oszthatják a TAO-t..! Mi meg itt vagyunk…itt vagyunk!!? Ha “fiatalcsapatunknak” kellett a drukkolás, akkor drukkoltunk; ha a sztároknak nem volt kedve -bocsi motivációja – akkor beleüvöltöttük őket; ha kevés volt a játékos, és a bele lógott már, akkor meghatódva, de belehajszoltuk a játékba, még sérülések veszélye ellenére is; ha az edző nem volt elég lelkes és agresszív, akkor motiváltuk; ha az edző hibázott, ha nem ment a csapatnak, akkor: “az nem lehet soha….” Igen barátaim, most pedig itt vagyunk síró gyerekként, mint akinek elvették a játékát, tehetetlenül, mert semmi befolyásunk nem volt, és nincs a dolgokra, akiknek lehetett ígérgetni, akiknek lhetett hazudni. Itt csak mi vesztettünk! leginkább egy életérzést, egy illúziót, hogy létezik összefogás egy dolog mentén – akkor is ha valakik nem értenek egyet mondjuk a zónavédekezés alkalmazásán, vagy a taktikán- egy dolog mentén, hogy van egy csapat, aki “még az sem baj ha mindent nem nyer meg” : Igen barátaim itt csak mi vesztettünk szurkolók, drukkerek, ebben a pontban talán egyetérthene a két-három-négy tábor…

 • Fagyi visszanyal

  Mi a hír az Ügyészségről?

 • Válaszoló

  Már ne is haragudj, de hogy lehetsz ilyen pihent agyú, hogy ilyet feltételezel. Szánalmas vagy!

 • Kérdező

  Iványi, Páva szeretője volt? Ezt nem hittem volna. Nem hiszem, a Páva szebbet is találhatna a városházán.

 • hajrápécs

  Lassan indul a műsor: RÖPÜLJ PÁVA!

 • BB

  Az eléggé alázós lesz, amikor az ügyészség fogja helyretenni a Bácsbasket-et!

 • Zeusz

  Mindenki tudja már, hogy Iványi Páva szeretője volt!

 • Hajrá Dalma!

  A megfelelő városi bizottság nem is foglalkozott a Peac-Pécs névhasználat megadásával. Nincs benne a jegyzőkönyvekben.

 • Spirk

  Megy a sumákolás, fenyegetőzés, de arra még mindig nincs válasz, hová tűnt a 250 millió! Ez a lényeg, nem az, hogyan hívják a (nem pécsi) csapatot. Ez a bajai cég pedig ne a pécsieken akarjon pénzt keresni.

 • Fucki

  2014-ben leváltjuk, jó alternatíva kell, szocik és semmittevő mások nélkül. A neonácikkal ne is számoljunk. Az emberek jelöltje kell ide és nem a kormányé.

 • Basketfun

  Ez felháborító! Több tiszteletet érdemelne ez a csapat.

 • hipis

  …Pécs díszmadarának /páva!/ IS eljön majd az az idő hamarosan!,hogy a pécsiek nem tekintik pécsinek ezt a műmosolyú hátulról szúró sunyit és megköpködik az utcán azért amit művelt Péccsel és a pécsi polgárokkal. Jogászként 1 dupla 0, tudja ezt magáról,ezért iparkodik mindenáron harácsolni,és majd lelépni a színről teli zsebbel, csak az lesz a bibi,hogy a zágrábi kirakat-nagyköveti állásra már másvalakit kínált meg “AZORBÁNCÁR”!ha-ha-ha hosszúcicizsóóóti

 • Ványa

  Menjen a búsbüdös picsába az összes bürokrata senkiházi jogász. Nem az a baj ezzel az országgal meg a várossal sőt a kosárlabdával sem, hogy magyar, hanem, hogy túl sok az ingyenélő jogászzseni, akiknek fogalmuk sincs a valódi életről. SZÉGYEN!!!!! HAJRÁ PINKK 424!!!!! Páva bekaphatod!!!!

 • Kosaras

  Nem Dalmának kell elszámolni, hanem elődeinek. Sajnálom hogy egykori bálványnak igy kell távoznia, köszönet helyett ezt kapta. Amugy Péccsel nem is lehet dicsekedni hisz hivatalosan is leszakadt a régió még Szabolcs Szatmár is előttünk van.

 • Ez már nem az a csapat, aminek én szurkoltam. 🙁

 • farosz

  Nem Dalmának kell elszámolni a hiánnyal, nem gondolják, hogy a hiány Dalma ideje alatt keletkezett, a jelenlegi csapatot nem kellene összemosni a régivel csak azért mert Dalma neve benne van mindkettőben. Iványinak volt egy egyesülete a Pécsi Női Kosárlabda Klub amely 2010-ben lett bejegyezve független a Pécs 2010 csapatától. A város vezetői kiküldték a csapatot a városból, most megtiltják a névviselést is.

 • meszesi

  Igazat kell adjak a szövetségnek, mert a név tényleg megtévesztő. Nem is értem miért kellett ilyen trükkökhöz folyamodni Dalmáéknak. Úgy látom, átverik rendesen ezt a lányt, bár sose az eszéért szerettük!

 • Kicsi szerb

  Menjél pihenjél, sok volt az almabor!

 • Rátgéber

  ez a döntés törvénytelen Páva kakas hitvány narancs huszárai tilották ki az IGAZI pécsi csapatot pécsről.Helyébe beraktár pénzmosodájukat elsikkasztva a köz pénzét és bele ölve egy másodosztályu csapatba
  orbán-cár ótvaros narancsos keze már a sportba is matat.

 • Spiegel

  Már elnézést kérek, de ha én nem tudok elszámolni 20 ezer forinttal, kirúgnak a francba. Ő meg játszadozik tovább mintha mise történt volna? Az igazi sportemberek nem ilyenek.

 • Gáborbá

  Tisztelem Dalmát, de számoljon el, és ne próbáljon visszaélni a Pécs (MIZO) nevével! Ez így nagyon nem fair.