PécsMa.hu

Öngyilkos akart lenni a pécsi gimis

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Szöveg mérete Oldal nyomtatása

A középiskolás fiú egy intő miatt ugrott ki a PTE Babits Mihály Gimnázium és Szakközépiskola második emeleti ablakából.

A 15 éves fiú, T. Bálint tudomásunk szerint igazgatói intőt kapott, de előtte összeverekedett egy iskolatársával. A csatát ő vesztette el. Emiatt, illetve az írásbeli figyelmeztetés miatt kísérelt meg öngyilkosságot. Búcsúlevelet is írt.

Kilencedik osztályba jár és a WC ablakából, a második emeletről vetette ki magát kicsöngetés előtt pár perccel. A zuhanást túlélte, de információink szerint nyílt lábszártörést szenvedett és el is ájult. Az eszméletlen testét a diákok vették észre, ők hívták a mentőket is, akik kórházba szállították.

A mentőszolgálat ügyelete megerősítette, hogy riasztották őket az esethez, ám a fiú állapotáról személyiségi jogok miatt nem adtak semmilyen információt. Értesüléseinket, miszerint lábszártörést szenvedett, viszont nem cáfolták.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint sem bűncselekményre, sem szabálysértésre utaló körülmény nem merült fel.

Frissítve (szerda, 8:25)

A PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola az alábbi közleményt juttatta el lapunkhoz:

“2013. október 15-én, a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskolában történt sajnálatos cselekményhez kapcsolódóan, fiatalkorú tanítványunk személyiségi jogainak védelmében nem kívánunk nyilatkozni. A szülők engedélyével annyit közölhetünk, hogy diákunk állapota stabil, nincs életveszélyben. A pécsi egyetem diákunk és diáktársai számára a történtek feldolgozására pszichológus segítségét ajánlotta fel.

Szabóné Bárdos Csilla
PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola
igazgató”

Hozzászólások

 1. Irving Zisman 2013.10.15 at 22:30

  Ez a mai fiatalság… És vajon közben mit mondott? T. Bálint vagyok, és ez itt a Jackass??!?

 2. remi 2013.10.15 at 22:27

  Egyáltalán, miért alkalmaznak nőket magas beosztásokban? Gondolok itt az új igazgatóra.

 3. 89 2013.10.15 at 22:26

  “Nem teljesen így gondoltam…” – mondta magában az igazgató és közben korábbi beszélgetésére gondolt a nebulóval: “Még egy ilyen és röpülsz innen, megmondtam a múltkor!”

 4. aRicsi 2013.10.15 at 22:23

  Mindenki tudta, hogy ott a legjobb a wifi.

 5. Kováts Úr 2013.10.15 at 22:22

  Szerintem a diákot csak az zavarta, hogy az iskola kijáratát határozatlan időre a másik oldalra tették át, így csak egy legalább két perces kerülővel lehet eljutni a buszmegállóba.
  Bár ez esetben a búcsúlevél indokolatlan.

 6. -.- 2013.10.15 at 21:55

  Nehany ember annyira undorito,15eves 15 es azon gondolkodott hogy nincs jobb megoldas a halalnal.. en szemelyesen ismerem.. es nem igy ismertem ot.. meg itt ocsaroljatok 12oraja sem tortent ez a baleset.. bennetk semmi egyutterzes sincs?szemelyesen en sem szerettem.. de most itt sirok,mert ismertem.. es bajban van lelkileg..de mar csak az fog neki jol esni amikor ezt elolvassa es itt baszogatjatok..UNDORITO
  tisztelet a kivetelnek

 7. VK 2013.10.15 at 21:48

  Ott kezdődik az egész, hogy nem nyomom bele egy iskolatársam fejét a kakaós csigába, majd nem kezdek el vele verekedni, ha problémám van az illetővel. Teljesen jogos volt, hogy igazgatóit kapott a srác. Dicsérte volna meg az igazgató, hogy ügyes vagy, máskor is így viselkedj?Én is ebbe a gimibe jártam és ennél kisebb dolgokért is adtak igazgatóit, de előtte mindig elbeszélgetnek a diákkal és az osztályfőnökkel is, a diák viselkedéséről. Az, hogy a srác nem tudta feldolgozni ezt ill. más lelki oka is van a történteknek ez már nem az igazgató gondja. Valóban nem ez lett volna a helyes megoldás a fiú részéről, hogy kiugrik az ablakon. Valószínűleg a történtek hátterében egy lelki sérülés van, de a történtekért nem az iskola a felelős!

 8. Nikko77 2013.10.15 at 21:36

  Tisztelt “Babitsos anyuka”!!!Ön összekeveri a pillanatnyi elvakult vakmerőséget a bátorsággal…Az ugrás az egy hirtelen vakmerő cselekedet,mondván :”csak legyen vége,ennek az egésznek”…mert ha valaki valóban öngyilkos akar lenni,az nem a másodikról ugrik,ami ha a földszintet is számoljuk,mint emeletet,maximum 9méteres magasság!!!A bátor az,aki szembenéz a nehézségekkel és nem akar kilépni…És gondolatban belátja,hogy 9 méter “úgysem lenne elég”!!!!

 9. .... 2013.10.15 at 21:08

  Valóban, egy pedagógusnak egy 35 vagy 45 vagy 55 vagy akár 155 gyereknek, ahányat tanít, egyben pszichológusa is kell legyen, és mielőtt kikéretőzik valaki mosdóba feltétlenül meg kéne kérdeznie? kisfiam tényleg wcre mész vagy öngyilkos akarsz lenni?? a verekedést meg persze, hogy nem intővel kell büntetni, dicséretet kéne adni érte….gondolkozzunk már előbb mielőtt vádolunk valakit, vagy egy intézményt ócsárolunk….

 10. polly 2013.10.15 at 21:05

  Az iskolai csetepaté résztvevői kilencedikes kamaszok voltak, ott van még a tojáshéj a fenekükön, nincs nagy élettapasztalatuk és nyilván bőven van mit tanulniuk konfliktus kezelés terén. Remélem, hogy a srác valahogy pozitívan jön majd ki a dologból.

  Az itteni hozzászólás- csetepaté résztvevői viszont felnőtt embernek tűnnek, és kakaós csigánál sokkal durvább dolgokat vágnak egymás fejéhez. Vajon mi visz rá valakit, hogy ismeretlenül is azt kívánja egy embertársának, hogy annak a gyereke bedrogozva járjon ugyanígy, mint ennek az esetnek a szereplője?

  Nem ártana megfontolni néhány olyan fordulat használatát, mint:
  sajnálom, de nem értek egyet

  avagy

  én nem így gondolom

  ésatöbbi ésatöbbi.

  Mert arra, amit itt művel az “úri közönség”, na arra nincs bocsánat. Akinek nem inge, persze ne vegye magára.

 11. Hotter 2013.10.15 at 20:48

  Ki kell vizsgálni mi vagy kik vezettek idáig, hogy 15 évesen eldobná az életét. Gyógyulást kivánok neki.

 12. .... 2013.10.15 at 20:22

  Kedves “Dávid” és ” a sok energia ital”, köszönjük szépen ezeket az igen hasznos és empatikus hozzászólásokat, igen mély benyomást tettek rám, a tekintetben, hogy elmondhassam nektek; szívből kívánom mindkettőtök gyerekei tegyék meg ugyan ezt drog és energia italtól telítve, mindezt megspékelve egy kis maradandó sérüléssel, és remélem azon is így csámcsognak az ilyen retek faszok, mint ti és akkor én leszek az első, aki nektek szívből gratulál, és persze kárörvend!
  Mert ugye ti aztán ismertétek a gyereket meg a hátterét is meg mindent tudtok, amit csak lehet, hogy ilyen előítéletet és kárörvendést produkáltatok…..

 13. nyilván nem 2013.10.15 at 20:02

  Nyilván nem a szaros intő miatt ugrott ki, hanem valamilyen igazságtalanság miatt.

  “Aki hülye” nevű kommentelőnek: Remélem a te gyereked hülye lesz és…

 14. red 2013.10.15 at 19:45

  Hogy lehet egy ilyen hír után még ócsárolni a fiút? Emberség az nulla. Kedves rosszindulatú hozzászólók, majd akkor tessék ilyen véleményeket írni, ha majd ti vagy valamilyen közeli hozzátartozótok olyan helyzetbe kerültök, ahonnan úgy érzitek nincs menekvés, csak a halál…és most lehet mondani, hogy velem ilyen sosem történne meg stb. Soha nem lehet tudni. Egy ismerősömet verték otthon, szivatták az iskolában, ráadásul még a tanulásban és a sportban sem voltak sikerei. Lehet, én sem cselekedtem volna másképp. Egy kamasz lelki világa törékeny és ugyan miből szerezzen bátorságot az élethez, ha mindenhonnan negatív visszajelzéseket kap?! Aki pedig csak rossz dolgokat tud mondani, mert azt hiszi, hogy ez olyan menő, inkább beszélje meg az esetet a hasonló agyi kapacitású haverjaival.

 15. v. 2013.10.15 at 19:40

  A sok okoskodónak: “Kezdjük ott,hogy egy verekedésért nem szokás IGAZGATÓI intőket osztogatni,hanem megszokás beszélni a dolgokat.” -Honnan tudja/tudod, hogy miért kapott Igazgatóit és ennyire ismeri/ed a házirendjét az iskolának, hogy ezt egyértelműen ki tudja/tudod jelenteni. Honnan tudod/ja, történt e egyeztetés a megbeszélésre vagy tisztázásra?

  “Ha ezt egy tanár nem tudja az elég nagy probléma ,mert szegény gyereknek úgy látszik sok problémája van,amit fontos lenne kiküszöbölni .” – Ha olvasta/d a hírt, akkor abból némi logikával kikövetkeztethető, hogy egy 9. évfolyamos diákról van szó, tehát a pedagógusnak még vajmi kevés esélye volt jól megismerni az osztályát, mert talán még csak kb. 6 hét telt el.

  Úgy tudom,ez egy “rendes tisztességes és biztonságos” iskola. – és itt meg remélem, hogy nem cinikusan gondolta/d. Mert mi alapján ítél meg/ ítél el egy iskolát – talán ezt az intézményt látogatja?

  Elitiskola – tudja/tudod, mit is jelent a fogalom?

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!