hirdetés

Mecseki urán: a Cég beméri a pécsieket

 • Propaganda és a háttere.

  Ők pontosan tudják mit és miért akarnak. Csak azért kérdeznek, h tudják, megtehetik-e.
  Azt is pontosan tudják, h a már eddig kibányászott érc meddője szép lassan a folyamatos költséget jelentő védekezés mellett is még évszázadokig fogja mérgezni az élőhelyünket.
  A többi gazdaságilag irracionális környezetpusztító technológiát is nézve az a meglátásom, h valójában ez is a bánya újranyitási szándékának valódi célja.

 • matektanár

  Kifejezetten matematikai megközelítésből szeretném jelezni, hogy egy tucat az 12, két tucat az 24, … és így tovább. A pár tucat az vajon mennyi? Ötven tucat az éppen hatszáz.

 • Moron

  KM! Elnézést, hogy beleszólok a vitába, de ebben a cikkben az uránbányáról van szó. Az pedig tény, hogyha egyszer lesz ebből valami, az nem ezreknek, hanem pár tucat embernek adna munkát összesen. Mivel már nem az a technológia, mint régen. Néhány tucat emberért (és természetesen a horribilis külföldi céges haszonért) pedig nem szabad kockáztatni egy egész város egészségét és környezetét.

 • KM

  Szerencsétlen az öreganyád, te idióta! Szerinted hány munkahelyre lenne szükség Pécsett? Pár tucatra mi?

 • Re: KM

  Milyen több ezer emberről beszélsz, te szerencsétlen? Az urán pár tucatnak adna melót összesen. Ezt a cég is megmondta már korábban.

 • KM

  Álszent dolog az egész környezetvédelem. Azzal nem foglalkoznak, hogy neves gyártók “tartós” fogyasztási cikkei olyan anyagokból készülnek, hogy a garancia lejártával egyszerűen ki kell dobni, mert javítani nem érdemes. Mégis hova kerül a rengeteg e hulladék? Ki a természetbe. De azért az uránbányától féltik a környezetet. Minden ipari tevékenység valamilyen szinten káros a környezetre. Kíváncsi lennék nemecsekék ötleteire, hogyan akarnak több ezer embernek tartósan munkahelyet teremteni?

 • Kosaras

  Szakmailag nem tudok hozzászólni, de ha ilyen vehemensen foglalkoznának szervezetek a munkahely teremtéssel is akkor nem volna ilyen nyomorult helyzet. Ezzel nem a nemecseket akarom kritizálni, szép hogy törődnek a környezetünkkel.