hirdetés

Bírságok: vannak kiskapuk

 • vélemény

  Nem azért, hogy a rendőröket védjem, de nekem nem jutna eszembe a rendőr láttán szabálytalankodni.

 • Laci

  A pontos idevonatkozó szabály:

  A gyalogos az úttesten a kijelölt gyalogosátkelőhelyen, ha pedig a közelben kijelölt gyalogosátkelőhely nincs,

  a) lakott területen levő főútvonalon az útkereszteződésnél (a járda meghosszabbított vonalában), valamint a menetrend szerint közlekedő jármű megállóhelyén levő járdasziget és az ahhoz közelebb eső járda között (a járdasziget teljes hosszában),

  b) egyéb helyen bárhol,

  a legrövidebb áthaladást biztosító irányban mehet át.

  Tehát, ha tegyük fel át akarok kelni gyalogosan az úton és a zebra 50 méternél távolabb van, akkor már hivatkozhatok arra, hogy nincs a közelben, tehát a bírságot még véletlenül sem ismerem el.

  Egyébként egy normális országban ha éjszaka azért büntetne a rendőr, mert nem a zebrán megyek át a kihalt úton, akkor másnap annak a rendőrnek nem lenne munkája!
  Remélem, most, hogy a válság időszakában népszerűbb lett a rendőri hivatás a biztos munkahely miatt, nagyobb szűrő lesz a rendszerben és az ilyen idióták kikerülnek a rendszerből!

 • va-la

  Ezzel szemben a Biokom megfellebezhetetlen hatóságot játszik – fellebezés, meghallgatás náluk nem létezik – pedig ők is egy demokratikus jogállam részei, városunk önkormányzatának szolgáltató intézménye.

 • Örülünk Vincent?

  Kezdtem örülni mert egyre többször látni gyalogos járőrpárt,talán visszaszorulnak a közterekről az oda nem illő alakok, és bidámbidámok. Sajnos aztán a következő séma bontakozott ki: a járőrök elsétálnak egy alkalmas helyig és nekilátnak autósokat megállítani és ellenőrizni. Mindezt úgy, hogy gyalogos útjuk során elkerülik azokat a területeket amikről több panasz is érkezik hozzájuk.

 • na

  Te sem vagy 100-as!

 • Minta Viktor

  …mert a “díjbeszedők” jobban teljesítenek!
  Magyarország célba ért