Mit szabad és mit nem Pécsen?

 • xy

  Csak el ne felejtsem,mikor nyirhatok fuvet!!!!:-)

 • en

  Kisboltban nem lehet alkoholt arulni….de a trafik(mutyik)ban igen,benzinkuton igen,multiban igen…..mi tortenik itt???

 • dodi

  Pénzbehajtásra szakosodott fehér nyakkendős bűnözők rendeletalkotási kényszere. Ez egy új bűncselekmény. 10-15 évig terjedő fegyházbüntetéssel kellene szankcionálni.

 • BBeata

  2012-ben új állattartási rendelet van érvényben: http://ujsag.allatvilag.net/2012/09/szajkosar-hasznalat-2012-augusztus-1-tol/

 • hedine

  Ebben az országban, ebben a városban lassan nekünk kisembereknek már minden tilos, minden engedélyhez kötött, miközben az ország /város/ vezetőinek mindent szabad, akkor is. ha törvénytelen. Szórakoznak velünk, lassan élhetetlenné teszik életterünket, fesszegetik a határokat.
  Ki hatalmazta fel őket arra, hogy rabszolga-társadalmat hozzanak létre!?

 • kopaszrobi

  A hajléktalanokat büntetni…….és iután? hogyan? ha nem zavarnak senkit, vagy csak a vaskos pénztárcájú emberek szemét szúrja………….meg különben is………ha valaki vagy én megiszok a házam előtt egy sört , megbüntetnek??? nyomda festéket nemtürő a véleményem, meddig húzzák még az embereket, minket??? és különben is mi a közterület???? szerintem a jogalkotók sincsenek tisztában a való világgal!!! Pécs jobban teljesít……….

 • lelkespécsi(volt)

  Azt írja: “valamint este tíz és reggel hat óra között a kisboltok alkoholt sem árulhatnak.” 1./ Ki határozza meg, hogy mi a kisbolt?
  2./ A multiknál miért lehet? Ez súlyos diszkrimináció!!!!!!!!!!!!

 • Pityu bácsi

  Tessék mondani, levegőt venni még szabad vagy már az is illegális?

 • Böngésző

  Ajánlom az önkormányzat rendeletét : 14/2009. (05.15.) Rendelet az állattartásról
  http://www.biokom.hu/varosuz/or_14_2009.pdf
  III.fejezet Ebtartás – ill. legalul a 3.mellékletben a nagytestű ebek.
  Más :
  A tiltott,közösségellenes magatartásokról szóló 31/2012. (VI.01.) rendelet régebben vissza lett volna (hatályát vesztette) – talán várjuk meg, amíg az “újat” feltöltik !
  Persze, addig – akár – a régebbi rendelet is elolvasható ! L.d. a számát !

 • BBeata

  Átírta, de még mindig félreérthető….nincs megszabva,hogy minden nagytestű kutyára kell szájkosár. Viszont minden ,a gazda szerint harapós kutyára/lehet az yorki is/ kell, illetve a veszélyessé nyílvánított kutyákra, szintén fajta és méret nélkül…kell a szájkosár közterületen. Minden kutyára kötelező, tömegközlekedési eszközön…

 • Abszurdisztán, nem szeretlek

  Mit szabad és mit nem Pécsen? Nos a hatalomnak 2010 óta bármit szabad, az állampolgárnek pedig főként egy dolgot: mélyen kussolni…

 • Ágnes

  A mérőóra leolvasása is csak egy kísérlet a pénzbeszedésre. Nagyon sokan nem tudnak otthon tartózkodni az órák leolvasása idejében, ki azért mert esetleg külföldön dolgozik, ki másért. Miért nem lehet elfogadni, hogy a tulaj felírja az óra állását és szomszéd bemondja? Ja, vagy akkor nincs miért büntetni? Itt is már minden csak a büntetések beszedéséről szól, abból fog a város gyarapodni!

 • Viki

  Kedves Korb Zoltán szerző! Amennyiben a cíkk mondanivalója a társadalom hiteles tájékoztatása, kérem a kutyás bekezdést pontosítani, mivel az írás a hatályos szabályzással ellentétes és félretájékoztatja az olvasókat, a város kutyásait. Amennyiben a cíkk kutyákra vonatkozó része Ön szerint megállja a helyét, kérem idézze a forrásként szolgáló normát! Köszönöm!

 • BBeata

  Kormány hozott egy döntést, hogy szájkosár nem kell közterületre,póráz igen a kutyákra. Tömegközlekedési eszközön kell szájkosár is! Pécs akkor hogyan hozhat ilyen döntést?

 • Pécsi.

  Engem is zavar valahol a koldusok látványa, és hogy mindig jönnek kéregetni, de nem tudom paraszti ésszel felfogni, hogy majd odamegy a rendőr a hajléktalanhoz és átnyúlt egy csekket amért helyszínen 50 ezer forintot kell fizetnie, vagy 150 ezret? És valaki azt gondolja hogy lesz is miből kifizetnie???

 • Magyarország , Én igy szeretlek !

  Ahol ilyen szabályokat kell hozni , ott alapvető emberi problémák vannak !
  Ez az ország nem volt mindig ilyen !
  A koldulás van akinek a megélhetéséért , életben maradásáért történik . Szűrjék ki az iparszerű koldultatókat , a csicskáztatókat és az uzsorásokat .
  Szerintem közösségellenes magatartás az is , amikor választási ígéreteik ellen cselekednek politikusaink .
  Közösségellenes magatartás az is , amikor valaki egy év alatt 6.5 milliárd vagyont tud összeharácsolni .
  Más !
  Hozzátartozóm egy Szlovák cégnél háromszoros fizetésért dolgozva havonta négy napot tölt itthon .
  A MI Forrásházunk vízóra leolvasás miatt nem jutott be a lakásába , majd a bedobott értesítő levél ellenére egy hét múlva sem tudta leolvasni a mérőjét , de csak azért mert éppen kenyerét kereste azon időben .
  Hazaérkezésekor felhívta a leolvasót , az kijött és leolvasta , lefényképezte mérőjét .
  Meglepetésként közösségellenes magatartása miatt megbüntették .
  Pécs is jobban teljesít ?