Önmagával is megküzd a baloldal Pécsett

 • Lilla, Lacinak

  Baloldal nélkül nem lennének ma munkavállalói jogok, kötött munkaidő, minimálbér, fizetett szabadság, sztrájkjog, szakszervezet, gyes, gyed, munkanélküli segély, lakhatási támogatás, arányos adórendszer, nyugdíj, ingyenes egészségügyi ellátás, ingyenes oktatás, általános szavazati jog, szólásszabadság, gondolat- és lelkiismereti szabadság, tisztességes tárgyaláshoz való jog, a kényszermunka és kínzás tilalma stb. Ezeket az alapvető jogokat és humanitárius vívmányokat baloldali pártok harcolták ki az elmúlt évszázadok során a királyi, arisztokrata és nagytőkés elitekkel szemben. Ha ezek számodra nem értékek, akkor számodra valószínűleg semmi sem számít annak.

 • Laci

  Mit jelent az, hogy “baloldal maradandó értékei”?

  Se a baloldal prominenseinek nyilatkozataiból, sem a rendszerváltás után megtapasztalt 12 éves kormányzásból nem tudom, hogy mit akar az jelent ma Magyarországon, hogy “baloldali értékek”.

  Lehetséges, hogy az “érték” szót ebben az esetben elvont értelemben kellene kezelnem, mert a “baloldali értékrend” alatt az alkalmatlanságot, a hazudozást, a trükközést, stb. értjük.

 • Névtelen

  Baranyában Thürmerék Mohácson indulnak csak, ez hivatalos, mert a jelöltet feltették a munkaspart.hu-ra. A jelölt neve: Horváth József.

 • Munkáspártnak

  Tehát ha jól értelmezem, a Munkáspárt a kormány leváltása érdekében összefogna a neoliberális, nagytőkés Bajnaival vagy Gyurcsánnyal.

  Igazi munkásosztályt képviselő brigád.

 • Munkáspárt 2006

  A Munkáspárt 2006 – a cikk címe által sugalltakkal ellentétben – deklaráltan nem törekszik az ellenzéki erők szétforgácsolására, célunk a Fidesz rezsim leváltása, az alkotmányosság helyreállítása és a társadalmi nyomort minél előbb felszámoló szociális válságkezelő program megalkotása és végrehajtása.

  Országgyűlési választásokon való részvétel

  Az Európai Baloldal részt vesz a 2014-es országgyűlési választásokon, melyen fő célja a jelenlegi kormány leváltásában, a demokratikus jogrend megőrzésében való közreműködés.

  A helyi szervezetek a választási kampányt irányító elnökséggel konzuktálva döntenek az egyéni körzetekben saját jelöltek indításáról vagy más szervezetekkek való együttműködésről.

  Az Európai Baloldal kész együttműködni azokkal a baloldali és demokratikus szervezetekkel, amelyek támogatják a demokratikus köztársaság államformájának népszavazás útján való megerősítését, a Munka Törvénykönyvének visszaállítását, és nyilvánosan is kifejezik együttműködési szándékukat, valamint nem tartanak fenn kapcsolatot szélsőséges szervezetekkel.

  Európai Parlamenti választásokon való indulás

  Az Európai Baloldal indul a 2014-es Európai Parlamenti válsztásokon, melyen egy Balodali Lista felállításával azt a politikai alternatívát kívánja képviselni és erősíteni, amelyet jelenleg az Európai Parlamentben baloldali és zöld szervezetek közösen jelenítenek meg az Egyesült Északi – Zöld Baloldal frakcióban.

  Számunkra az Európai Unió szociális alapokon való újjáalakítása, az Európai Szociális Chartában megfogalmazott szociális jogok teljes érvényesítése a legfőbb cél, amelyért készek vagyunk összefogni minden olyan baloldali szervezettel, amelye támogatni tudja legfontosabb szociális követeléseinket.

  A Baloldali Lista támogatására kérjük a baloldal maradandó értékeinek megőrzését akaró és a baloldali mozgalom megújítására törekvő szervezeteket is. Fogjunk össze, hogy olyan Európában élhessünk, ahol az Ember az első, és nem a profit.

 • Bonobo

  Tökmindegy hány párt indul papíron 2014-ben. A Fidesz bekebelezett minden médiumot, közpénzt, intézményt, testületet és magára szabta a választási szabályokat. Esélye sincs más pártnak választást nyerni, a rendszer automatikusan a narancshatalomnak kedvez. Orbánisztán nem demokrácia többé, hanem látszat-pluralizmussal működő oligarchikus autokrácia.